2022. június 7., kedd

MÁR MINDEN MÁSODIK HITELRE KÖTNEK BIZTOSÍTÁST - TÖBB BANKNÁL IS VÁLTOZTAK A FELTÉTELEK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: B. VARGA JUDIT
2022.06.07.


A megugró infláció miatt emelkedő részletek, a háború okozta gazdasági bizonytalanság hatására a bankok egyelőre nem érzékelik, hogy nőne a hitelbiztosítások iránt az igény. Több bank is akad azonban, amelynél már igen jelentős azoknak az ügyfeleknek az aránya, akik eleve biztosítási védelemmel vesznek fel hitelt.


Logikus lenne, hogy a megugró kamatok, a bizonytalan helyzet (amikor még a miniszterelnök is vészhelyzetről beszélt, a kormány pedig brutális megszorításokat, extra adóterhelést vezet be) miatt a hitelesek körében népszerűbbé váljanak a hitelfedezeti vagy a jövedelempótló biztosítások. Az Azénpénzem.hu azonban a bankoktól úgy értesült, hogy egyáltalán nem nőttek ezekre az igények.

A CIB szerint ennek oka, hogy a kedvezőtlenebb klíma bekövetkezése óta még kevés idő telt el. Az OTP és az Erste sem érzékelt jelentős változást az elmúlt időszakban. A K&H viszont azt tapasztalja, hogy a hitelfedezeti biztosításaikat igénylő ügyfeleik aránya évek óta folyamatosan nő. A Bankholding arról számolt be portálunknak, hogy ügyfeleik a hitelekhez termékenként eltérően, de jellemzően 50 százalék feletti arányban veszik igénybe a biztosítást. A CIB-nél az arány a lakáshiteleknél 35 százalék, a személyi kölcsönöknél viszont 60 százalék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.