2022. június 1., szerda

ORBÁN TELJES VERESÉGET SZENVEDETT AZ UNIÓS CSÚCSON AZ OLAJEMBARGÓ ÜGYÉBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.05.31.


Az uniós csúcs sikerrel zárult, az EU állam- és kormányfői megegyeztek az oroszokkal szembeni olajembargóról, ami az eddigi legnagyobb gazdasági csapás a népirtó, tömeggyilkos, fasiszta és náci Oroszországgal szemben. A döntés értelmében azonnal leállítják az orosz olajimport 75 százalékát, az év végégéig pedig 90 százalékát. Ezzel véget vetett Európa annak, hogy az orosz olajrendelések révén finanszírozza Putyin törvénytelen és népirtó háborúját Ukrajna ellen. Orbán ezzel teljes vereséget szenvedett, mert nem tudta megakadályozni az oroszok elleni olajembargót.

Az Európai Unió ezúttal is túljárt Orbán eszén, és úgy játszotta ki a magyar diktátor vétóját, hogy az embargó a tankhajókon érkező kőolajra vonatkozik, ami az európai olajimport 90 százaléka, míg a csővezetéken érkező kőolajra az embargó nem vonatkozik (egyelőre). Orbánnak azonban nincs tankhajókon érkező orosz olajimportja, ezért nem tudta megvétózni az olajembargó érdemi részét. Orbánnak a barátság kőolajvezetéken jön az orosz olaj, ahhoz azonban nem nyúltak, így Orbán nem tudta a legnagyobb uniós szankciót megakadályozni. Hatalmas koppanás.

Orbán ezt a totális vereséget úgy állítja be győzelemnek, hogy “megvédte” a magyaroknak az orosz olajat (az orosz energiafüggőséget), miközben a vita igazi tétje nem ez volt, hanem az uniós olajembargó. Orbán, mint Putyin bábja, az EU-ban dolgozó ügynöke, azt akarta elérni, hogy Magyarország vétójával megakadályozza az oroszokkal szembeni legérzékenyebb szankciót. Ez nem sikerült, mert az uniós vezetők túljártak Felcsút zsenijének nagy eszén. Egyszerűen kihagyták a magyarokat, méghozzá úgy, hogy Orbán nem tudta megvétózni az olajembargót.

Mióta Angela Merkeltől megszabadult nemcsak Németország, hanem egész Európa, sőt a világ, kezdenek az uniós ügyek megfordulni és jó irányba haladni. A Merkel által előidézett törvénytelen állapotok, a hátsó szobákban hozott illegitim megállapodások megszűnésével az EU legendás “határozatlansága” és “döntésképtelensége”, az intézményrendszenek tulajdonított impotenciája kezd megszűnni, és elindultak a mefelelő eljárások az illiberális fasiszták ellen, visszatartottak pénzeket, és nem engedik meg, hogy orosz ügynökök megvétózzák az uniós szankciókat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.