2022. július 5., kedd

AHOL CSAK POPULISTA ÉS SZÉLSŐJOBBOS PÁRTOK ÉS SZERVEZET INDULT – ÉS NYERT A FIDESZ

MAGYAR NARANCS
Szerző: BOD TAMÁS
2022.07.05.


A június végi időközi önkormányzati választás érdekessége volt a viharsarki Békésen tartott szavazás. A Fidesz, a Mi Hazánk és a Kárpátia Kör állított jelöltet. Ellenzéki induló nem volt.

Azt már láttuk a mögöttünk hagyott, június 26-i időközi képviselő- és polgármester-választáson, hogy az ellenzék több helyütt el sem indult. A Narancs.hu elsőként írta meg, hogy Keszthelyen nem lesz kihívója Manninger Jenőnek (Fidesz-KDNP), akit azóta polgármesternek választottak a városban. Békéscsabán az egyik lakótelepi választókerületben az ellenzéki indulásának hiányában a helyben lila Fidesznek nevezett Hajrá Békéscsaba Egyesület jelöltje versengett a Fidesz-jelöltjével. Mint megírtuk, győzött a lila Fidesz.

Nem volt sokkal jobb a helyzet a július 3-i időközi önkormányzati választáson sem. Nem volt közös ellenzéki polgármester-jelölt Jász-Nagykun-Szolnok megyében Jászárokszálláson és Tiszavárkonyban, valamint a Csongrád-Csanád megyei Újszentivánon. De ahol indult közös ellenzéki jelölt, ott sem tudott győzni: az ellenzéki vezetésű Dunaújvárosban a helyi képviselői választáson a fideszes jelölt jutott a testületbe. 

Lapunk nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikkünkben még a július 3-i időközi választás előtt arról írtunk - a június 26-i voksolás tanulságait összegezve -, hogy tovább folytatódik az ellenzék vesszőfutása ott is, ahol indult közös jelöltjük. Megemlítettük: Békésen, az azonos nevű alföldi megye e kivsárosában nemhogy ellenzéki induló nem volt, hanem "konkrétan a Fidesz, a Mi Hazánk és a 2019-es választás előtt létrehozott helyi Kárpátia Kör jelöltjei közül lehetett választani"...

ITT OLVASHATÓ 

MAGYAR NARANCS AJÁNLÓ (TARTALOMJEGYZÉK)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.