2022. július 7., csütörtök

AZ EU ALAPJOGI CHARTÁJÁBA FOGLALNÁ AZ ABORTUSZHOZ VALÓ JOGOT AZ EP

MAGYAR NARANCS
Szerző: NARANCS.HU
2022.07.07.


Az EU-tagországoknak mindenfajta hátrányos megkülönböztetés nélkül kell szavatolniuk a biztonságos, legális és ingyenes abortuszt.

Az Európai Parlament szerint az Európai Unió alapjogokat rögzítő chartájába kell foglalni az abortuszhoz való jogot, az uniós tagországoknak pedig biztosítaniuk kell a biztonságos, jogszerű és ingyenes hozzáférést a művi terhességmegszakításhoz – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Az EP strasbourgi plenáris ülésén 324 igen, 155 nem szavazattal és 38 tartózkodás mellett elfogadott határozatban az EP-képviselők felszólították az Európai Unió Tanácsát, hogy nyújtson be javaslatot az alapjogi charta 7. cikkének módosítására, amelyet szerintük azzal a szöveggel kell kiegészíteni, hogy "mindenkinek joga van a biztonságos és legális abortuszhoz".

A képviselők szolidaritásukat és támogatásukat fejezték ki az Egyesült Államokban élő nőkkel és lányokkal, valamint arra szólították fel az amerikai kongresszust, hogy fogadjon el olyan törvényjavaslatot, amely szövetségi szinten védené az abortuszt...

ITT OLVASHATÓ 

MAGYAR NARANCS AJÁNLÓ (TARTALOMJEGYZÉK)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.