2022. július 12., kedd

AZ INFLÁCIÓ EGYRE NAGYOBB VESZTESÉGEKET OKOZ A BEFEKTETŐKNEK - JÚNIUSBAN TOVÁBB ROMLOTT A KÖTVÉNYALAPOK TELJESÍTMÉNYE

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: L. J.
2022.07.12.


Júniusban a tovább emelkedő infláció hajtotta felfelé az állampapír-piaci hozamokat. A kötvényalapok árfolyama nem tudott emelkedni, tovább nőtt a befektetők vesztesége.


Továbbra is az infláció alakulására figyel a világ. Az orosz-ukrán konfliktus, illetve az ennek nyomán tovább emelkedő szénhidrogén- és gabona árak még jobban kitolták az infláció tetőzésének várható időpontját. Ráadásul fejlett gazdaságokban a maginfláció is emelkedőben van.

Újból fölfelé kanyarodott az infláció az USA-ban: a 8,3 százalékra számító várakozásokkal szemben új csúcsra, 8,6 százalékra nőtt májusban. A hozamok megugrottak, a piac júniusra-júliusra 75-75 bázispontos kamatemelést árazott. A Fed aztán igazolta is a várakozásokat: 75 bázispontot emelt, majd jelezte, hogy újabb hasonló lépésekre is kész. 2023 végére már 4 százalék közelébe emelkedő irányadó dollár kamatot indikált, míg a márciusi ülés után ezt még 3 százalék becsülték – írja az OTP Alapkezelő a havi portfoliójelentésében. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a hozamokat ott megtalálja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.