2022. július 17., vasárnap

EGYRE KEVÉSBÉ TUDJUK ELHITETNI A GYEREKEKKEL, HOGY A TANULÁSNAK VAN BÁRMINEMŰ ÉRTELME MA MAGYARORSZÁGON

FACEBOOK
Szerző: L. RITÓK NÓRA
2022.07.16.


Úgy rémlik, volt már olyan vélemény is, hogy azok az országok élhetőbbek, ahol a rendőrök fizetése nem haladja meg a pedagógusokét…

Most olvasom ezt a legújabb hírt, és persze hallom a toborzást is, sokan jelentkeznek a mi kapcsolatrendszerünkből is, a támogatott családokból.

Bocsánat, hogy kiragadok valamit, biztosan nem lehet így értelmezni, de nem tudok elmenni mellette. A fenyegető háborús helyzet és a migránsok hada ellenére sem.

Szóval, most határvadászokat toboroznak. Elég a nyolc általános. Kapnak képzést, 160 órát (!), utána fegyverhasználati jogosultságot is. A fizetésként 400 ezer Ft-ra számíthatnak az egyéb kedvezmények (cafetéria, stb.) mellett. Egy kezdő közkatona a bérrendezés végén 509 287 Ft-ra számíthat. A középfokú végzettségű rendőr tiszthelyettes szeptembertől 384 000 Ft-ot kap.

Nem emelek ki több adatot, hisz itt van a cikkben. Bár azon elgondolkoztam, hogy az Országgyűlési Őrség feladatai a háborútól és a migránshelyzettől miként változnak…de ki tudja? Biztosan nem azért emelik nekik is szeptembertől 116 916 Ft- tal, hogy ne legyen bérfeszültség, ez más ágazatokban sem lényeges, úgyhogy biztosan nem ez az oka, hanem a veszélyhelyzet növekedése valami miatt ott is felerősödik.

Nem a rendőröktől és a katonáktól sajnálom… hanem azt, hogy másoké hol marad? Akik a középiskola után egyetemet végeztek, nyelvvizsgát szereztek.

Megvárom, kiket vesznek fel a támogatottjaink közül, mert annak nagy üzenete lesz a közösségekben. Egyre kevésbé tudjuk ugyanis elhitetni a gyerekekkel, hogy a tanulásnak van bárminemű értelme ma Magyarországon.

Mi, a gyatra pedagógusfizetésünkkel már rég nem vagyunk példák előttük. Mi már rég elvéreztünk az alkalmi (fekete) munka béreinek piacán. Most pedig rendszerszintről is megerősödik az üzenet: a jó fizetéshez a rendszeren belül sem kell tanulni. Elég a nyolc általános. Sőt, lehet, elérjük, hogy még az sem lesz fontos.

Ja, és a 21. században, Európában vagyunk. Magyarországon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.