2022. július 25., hétfő

KÖRMAGYAR, AVAGY MINDIG VAN LEJJEBB – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.07.25.


Körzetének női polgármesterei körbetáncolták a zalai fideszes képviselőt

És senki közülük nem érezte/mondta, hogy ezt nem kéne? Senki? Első éjszaka joga jön…?

Ezüsttálcán a provokáció

“Első ránézésre: lehet, hogy Orbán mostanra lemondott az uniós pénzekről. És azért is provokál, hogy azt mondhassa majd, emiatt szúrnak ki velünk, nem a demokrácia vagy uniós nyelven, szabvány magyar fordításban a „jogállamiság” hiánya és a moszkovita függőség miatt. Érveket gyárt a saját tábora – nem túl távoli jövőben beélesítendő – EU-gyűlöletéhez.”

Még itt: Rezeda: Náci-e vagy Orbán Viktor?

“Elképesztő mennyire toleráns a román állam”

“Évek óta egyetlen kifogást nem emelve biztosítja ennek a tábornak a működését egy héten keresztül, úgy hogy a végén egy külföldi miniszterelnök biztonságát is kell szavatolnia, egy olyan miniszterelnökét, aki nem is akar román vezető politikusokkal találkozni.”

Varga Juditék át próbálják verni az Uniót?

“A kormány szándéka láthatóan nem őszinte, hiszen még azokat a jogszabályokat is mindenféle társadalmi és szakmai vita nélkül nyújtotta be a parlamentnek, amelyek éppen arról szólnak, hogy többé nem lesz előzetes egyeztetés nélkül jogalkotás.”

Felcsuti Péter szerint az Európai Bizottságot hidegen hagyja az orbáni kommunikációs akrobatika

Az sajnos felvetődik, hogy ezekben a kérdésekben azért látszik meghátrálni az Orbán-kormány, mert már tudja, hogyan játszhatja ki az elvárásokat…

11 ezer milliárdért küzd az Orbán-kormány, bármit megtennének a pénzért

A pénzek felfüggesztéséről az állam- és kormányfőkből álló Európai Tanács minősített többséggel dönt. Tehát ha legalább 15 tagállam támogatja, amelyek az Európai Unió lakosságának legalább 65 százalékát képviselik, akkor lehet további forrásmegvonással büntetni az Orbán-kormányt.

Tahóterror van

„Mától hivatalosan is a tahóság a Fidesz-KDNP egyetlen ideológiája” – írta a 444.hu több mint öt éve, amikor a hatalom elüldözött az országból egy egyetemet. Azóta a helyzet csak súlyosbodott… (korlátozott hozzáférésű tartalom)

Orbánék sikeresen összegyűjtötték a muníciót egy társadalmi robbanáshoz

„Elmegy-e a pedagógus mellé tüntetni az egészségügyi dolgozó, és viszont? Kiállnak-e mindnyájan azok mellett, akik a rezsiügyek miatt lehetetlen helyzetbe kerülnek? Felfedezik-e, hogy együtt elérhetnek valamit? Arra ugyanis már van példánk, hogy külön-külön egyikük sem ért el semmit.”

A Chenoweth-szabály

“Van ez a bizonyos „3,5 százalékos szabály”, más néven Chenoweth-szabály, amely szerint a békés tiltakozó mozgalmak olyankor győzik le (majdnem) biztosan a kormányzatot, ha egy csúcsponti eseményben a lakosság legalább 3,5 százaléka vesz részt. Magyarországon ez ma körülbelül háromszáznegyvenezer embert jelentene.”

Lassan ideje lenne egy jó Békemenetnek, hm?

… nem kapcsolták be a Megafont, nincs a csapból is folyó Youtube-kampány. De mi lehet ennek a magyarázata? Ennyire nem lepődhetett meg a Fidesz, és nem létezik, hogy csak ezek a béna, a hardcore békemenetelők meggyőzéséhez is sovány panelek jutottak az agytröszt eszébe. A legvalószínűbb megoldás sajnos elég vészjósló: ha még nem jutottak el a rossz hírek bejelentésének a végére, felesleges elindítani a kommunikációs ellentámadást.

Egy Békés megyei felszámolóbiztos csodálatos élete

A történetben szerepel a Tiborcz István név. Is.

A 33 milliárdos várfelújítás hevében egy szállodát is vásárolt a Veszprémi Érsekség

A főegyházmegye ingatlanéhségét jelzi, hogy a hotel előtt egy másik épületet is megszerzett a közelében, miközben 33 milliárd állami forrásból végzi a vár egyházi épületeinek rekonstrukcióját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.