2022. július 25., hétfő

EBBŐL BAJ LESZ, ZOLI

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.07.25.

Kovács Zoltán, a Fidesz levelezője készítette el a náci részleteket is tartalmazó tusványosi Orbán beszédről szóló angol nyelvű összefoglalót, amiből kihagyta főnökének fajelméleti hőbörgéseit. Azt is, hogy a németek komoly “know-how”-val rendelkeznek a gázfogyasztás csökkentésében, és ugyanígy, hogy Orbán ábrándjaiban 2030-ra átveszi az Unió irányítását. Kovács Zoltán egy olyan iratot tárt a nemzetközi közvélemény elé, amelyben voltaképp letagadja a főnökét azért, hogy a rendszerét jobb fényben tüntesse fel. Ilyen törekvésekkel azonban már találkoztunk a történelemben, amelyek szintén nem vetnek jó fényt Kovács levelezőre, és arra, akinek az érdekében levelez, azaz Orbánra.

Amikor a nácik 1936-ban olimpiát rendeztek, arra a kis időre eltüntették az antiszemita feliratokat, nem verték meg az utcán azt, aki másképp gondolkodik, Berlin az odautazók szemében maga volt a szabad, nyüzsgő város, ahol az élet csodaszép. 2019-ben Manfred Weber néppárti csúcsjelölt érkezett Budapestre – mert akkor még szóba állt Orbánnal -, és erre az időre a ferihegyi reptérről a városba vezető út mellől a Fidesz eltávolíttatta azokat a plakátokat, amelyek az EU-t, Sorost és Junckert gyalázták. Ezzel a cél az volt, hogy Weber Budapestet szabad, nyüzsgő városnak lássa, ahol az élet csodaszép, az emberek pedig maradéktalanul boldogok. 1936-ban azonban nem volt internet.

Sőt, 1936-ban sok minden más sem volt, így gondolhatták a nácik, ha készítenek egy propagandafilmet a Theresienstadt-i lágerről, ahol a zsidók boldogan élnek, életük csupa mosoly, akkor megvezethetik a nemzetközi közvéleményt arról, valójában mit is csinálnak a táborokban a zsidókkal. Innen is látszik, még a nácik is tisztában voltak azzal, rendszerük lényege, ha – szerintük – nem is szégyellni, de legalábbis titkolni való, mert nem egyezik meg azzal az elfogadott társadalmi szerződéssel, amit amúgy lenéztek. Hogy Kovács titkolja főnöke náciságát, ez a gondolatmenet és sunnyogás fedezhető fel benne, azaz, annak a beismerése, hogy amit Orbán előadott, nem komilfó egyáltalán.

Viszont tudjuk az eredőjét. Ez pedig az, hogy bár a fideszisták, az egész csürhe lenézi a kultúrnépeket, valahogyan mégis azt próbálják sugallni, hogy közéjük tartoznak, és nem csak az illem és a pedigré miatt, hanem, mert 2022-ben anyagilag is függnek tőlük, és talán ezt dolgozzák fel a legnehezebben. Mégpedig azt, hogy a rezsim fenntartásához szükségük van az untermenschek pénzére, ami nélkül a magyar felsőbbrendű csodavilág esetleg kártyavárként összeomlik. Nos, ez is megkülönbözteti kies hazánkat a Harmadik Birodalomtól, és, mint haloványan utaltunk rá, az internet is. Meg a műholdak, a sok kurva okostelefon, hogy ez itt a XXI. század, és itt rohadt hamar kiderülnek a dolgok.

Kiderültek már 2002-ben is, amikor a kedves vezető élettérről ábrándozott, amely kifejezésnek a nácik óta elég különös bukéja van. S míg akkor hivatkozhatott arra, hogy ő életteret és nem Lebensraumot mondott, tehát a fordítás a hibás, már akkor is tudta mindenki, hogy mire is gondolt. Nos, ahhoz képest most egy komplett fajelméleti rendszert adott elő, és ezen már nem segít, ha félrefordításra hivatkozunk, ezért Kovács levelező úgy gondolta jobbnak, ha az egészet úgy, ahogy van, ahogyan elhangzott, letagadja. Kiradírozza mintegy a történetből, de nem a szégyenérzet, hanem pragmatikus pénzszerzési okok miatt. Az Unió viszont nem csak az Origót olvassa, és nem kizárólag az M1-et nézi, akárha Mária néni.

Mert úgy egyébként a kormánypárti, tehát a magyar sajtó uszkve kilencvennyolc százalékából is kimaradtak a fajelméleti passzusok, így az a feltevés sem állja meg a helyét, hogy Orbán befelé uszítana, kifelé meg sunnyogna. Orbán, így összegezve a dolgot, vállalhatatlan szintre jutott. És mégis tapsolnak neki, nyalják a valagát, mint ahogyan azon is jót derültek közösen, hogy lenarkósozta a budapesti tüntetőket, miközben hallgatóságának soraiból emelték ki a kábszereseket. Az élet a legnagyobb rendező, a karma mindig igazságot szolgáltat. Semmi nem marad büntetlenül, ahogyan abból is baj lesz, hogy Kovács levelező igyekszik megszépíteni a valóságot. Ott áll majd, mikor kiderül, a főnöke náci, ő meg hazudós. Ez az igazi trip.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.