2022. július 16., szombat

ÚGY TŰNIK, ELJÖTT AZ IGAZSÁG PILLANATA A FIDESZ SZÁMÁRA

SZEGEDI KATTINTÓS
Szerző: SZEKA
2022.07.15.


Régi, jól bevált módszer, amikor kisebb vagy közepes hazugságokat nagyobb hazugságokkal próbálnak leplezni. A Fidesz most ebbe a körkörös védelembe hajszolta bele magát, így a hazugságok egyre nagyobbra duzzadnak. Itt most nem csupán a katás vállalkozások utólagos értelmezéséről van szó, hanem a háború és a gyenge forint, illetve az infláció összekapcsolásáról is. Minél nagyobb a baj, annál több meghatározó fideszes politikus száll be az adok-kapokba, és annál abszurdabb kijelentéseket tesznek. A kormányzati hazugsággyár turbófokozatba kapcsolt.


Álljon itt csak két durva hazugság annak utólagos igazolására, hogy a kormány helyesen döntött, amikor egy nap alatt lényegében kinyírta a legnépszerűbb hazai vállalkozási formát. Orbán Viktor például szokásos péntek reggeli rádiós monológjában a következőt állította: „Nem működik, hogy 450 ezer ember, aki katázik, nem fizet be a nyugdíjjárulékba.” Ez nettó hazugság, épp ezért kiválóan alkalmas arra, hogy az érintettek ellen hangolja a lakosság nagy részét. Bánk Erik, fideszes országgyűlési képviselő pedig ennél is messzebb ment. Egyszerűen adócsalónak nevezett közel félmillió magyar állampolgárt, mert ezt a kormány által kidolgozott, és sokszor dicsért adózási formát választották.

A hangnem brutalitása jelzi, hogy nagy a baj, hiszen a durva visszatámadás annak elkerülésére szolgál, hogy a protestálók mellé olyanok is csatlakozzanak, akik most még nem hallatták a hangjukat, pedig eléggé kiborultak a kormány váratlan húzásaitól. Elképzelhető az is, hogy a rezsicsökkentés alapjainak megreccsenése is tüzeli majd az elégedetlenkedőket. Bár az új rendelkezés kapcsán még nem indult tiltakozási hullám, de a kormány nyilván tisztában van azzal, hogy a megszorító intézkedések előbb-utóbb felerősítik azok tiltakozását is, akik egyelőre csak néma szemlélői az eseményeknek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.