2022. augusztus 9., kedd

POLGÁRMESTERVÁLTÓ HANGULATBAN TILTAKOZTAK AZ ALIGAIAK A BALATON-PARTJUK ELVÉTELE ELLEN

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2022.08.09.


Bár a Balaton óriási hullámaival első ránézésre inkább barátságtalanabb arcát mutatta, a 35 fokos meleg mégis a strandra csábíthatta volna szombat délután az aligai lakosokat és nyaralótulajdonosokat, sokan ennek ellenére inkább az Aligai Fürdőegyesület már-már hagyományosnak nevezhető lakossági fórumára mentek el, újra megtöltve a balatonvilágosi művelődési házat. A fórumon feltörő indulatokból ítélve egyre jobban aggasztja az aligaiakat, hogy az önkormányzat többsége nem képviseli őket, így az – elvileg – a falut illető tóparti terület fejlesztését is az ő érdekeik és véleményük teljes figyelembe vétele nélkül támogatja. Pedig ez már csak azért is nagyon fontos lenne, mert a beruházó nemrég visszalépett a tópart fejlesztésének eredeti tervétől, így a helyiek újra alkupozícióba kerülhetnének a beruházói érdekekkel szemben.

Egy évvel ezelőtt egy hasonlóan tikkasztó augusztusi napon ültünk ugyanitt; akkor még az aligai part fejlesztési terveinek egy részét ismertették a civilek – pontosabban azt, mennyi veszteséggel fog az járni az aligaiaknak. Az akkori fórumról szóló riportunk azzal zárult: a következő hónapok nagy kérdése, hogy sikerül-e a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánító kormányrendeletet visszavonatni, vagy legalább ki lehet-e csikarni egy, a tulajdonost kötelező megállapodást a part szabad hozzáféréséről.

Azóta sok víz lefolyt a Sión, ez a két kérdés viszont továbbra is alapjaiban határozza meg az aligai Balaton-part sorsát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.