2022. szeptember 29., csütörtök

GYURCSÁNY: AZ APRÓ-VILLÁT EGY ÉVEN BELÜL EL FOGJUK ADNI

24.HU
Szerző: KERNER ZSOLT
2022.09.27.



A Demokratikus Koalíciónak nem volt megkülönböztetett felelőssége a választási vereségben, mondta el Gyurcsány Ferenc a Partizánnak adott élő interjújában. Gyurcsány azt mondta, őket a miniszterelnök-jelölt arra kérte, hogy ne csináljanak semmit, amit ő teljesített, és a kérést sem bánta.

Ahogy azt sem bánta, hogy nem állt ki Márki-Zay Péter mögé a választás éjszakáján. Szerinte történelmi tévedés volt, amit a választás előtt csináltak, és az, amit Márki-Zay Péter, akit Gyurcsány egyszer sem nevez a nevén, csak jelöltnek, kollégának, polgármester úrnak hívja, nagyon messze van attól, amiben ő hisz.

A kollega úr azt kérte, hogy ne legyek jelen. Akkor miért lennék pont akkor jelen, amikor történelmi vereséget szenvedett ő, nem mi, hanem ő.

– mondta. Gyurcsány arról is beszélt, hogy ő nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay Péter mellett döntöttek az előválasztáson.

A DK elnöke szerint alapvetően inkább ártott az előválasztás, mert ez vezetett el az eddigi legnagyobb vereséghez a Fidesszel szemben. Ő akkor érezte, hogy bajban van a kampány, amikor Márki-Zay Péter megnyerte az előválasztást. Ismerte az embereit, és érezte, hogy ez nem lesz jó.

Kimondta azt is, amit mindenki feltételezett az árnyékkormány megalakítása után, hogy a DK alapvetően át akarja venni az ellenzék vezetését, vagy ahogy ő fogalmaz, kijelölni az ellenzéki politika közepét. A közvéleménykutatások szerint az a 10-12 százalék, amit nekik mérnek, egymillió szavazót jelent, és ez az árnyékkormány következményeként növekedni fog tavaszig.

Nincs másnak mondanivalója, és szervezett kerete ehhez a mondanivalója, csak a DK-nak.

– mondta.

Gyurcsány azt is elmondta, hogy az ő kormánya nem lakoltatna ki kisgyerekes családokat, csak akkor, ha van más elhelyezés. Arra a kérdésre, hogy akkor a XV. kerületben miért ez történt a DK-s vezetés alatt, végül azt mondta, hogy lehet, hogy nem csinálják jól minden esetben a dolgaikat. Szerinte beszéltek a a polgármesterrel, aki a törvényességet tartotta szem előtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.