2022. október 4., kedd

A KÖLCSEY IGAZGATÓJA: MIKÖZBEN A DIÁKOK TANULÁSHOZ VALÓ JOGÁRA HIVATKOZNAK, MEGFOSZTJÁK ŐKET A TANÁRAIKTÓL

TELEX
Szerző: PÁL TAMÁS
2022.10.04.


A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója, Fazekas Csaba szerint a Belső-Pesti Tankerületi Központ súlyosan megsértette a diákjaik tanuláshoz való jogát azzal, hogy azonnali hatállyal elbocsátották az iskola öt tanárát, akik korábban részt vettek a polgári engedetlenségben.

Facebook-bejegyzésében Fazekas Csaba azt írta, az elmúlt időszak pedagógus munkabeszüntetései kétségbeesett segélykiáltások voltak az oktatás válságos helyzetének jelzése céljából. „Nem valakik ellen irányultak és irányulnak, hanem valamiért: az oktatás ügyének a szolgálatáért. Az egyre súlyosabb tanárhiány közepette például azért, hogy legyen nagyobb erkölcsi és anyagi megbecsülése a pedagógus szakmának” – írta az igazgató, aki szerint a döntéshozók a cselekedetükkel csak még tovább súlyosbították a tanárhiány problémáját.

„Miközben a diákok tanuláshoz való jogára hivatkoznak, megfosztják őket a tanáraiktól. Válaszul néhány óra elmaradására a tanév hátra lévő óráit kockáztatják.”

A Kölcsey igazgatója szerint van olyan érettségiző tanulójuk, aki most elveszítette a magyar- és a matematikatanárát, aki egyben az osztályfőnöke is volt. Fazekas a posztban méltatja kollégáit, akiket a tankerület elbocsátott...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.