2022. október 3., hétfő

HORVÁTH ALADÁR: A PARTVONALON KÍVÜLRŐL KIABÁLUNK BE

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH-KÁLLAI SZILVIA
2022.10.03.


A Roma Parlament elnöke sötéten látja a jelenlegi magyarországi helyzetet. Horváth Aladár a legfőbb céljának azt tartja, hogy eljussanak az emberekhez, s elmondják nekik, hogyan éljék túl a következő időszakot. Ennek első lépéseként arra kérnek mindenkit, hogy a népszámlálásnál ne adjanak ki magukról szenzitív adatokat, ne vallják be sem az etnikai, sem pedig a vallási hovatartozásukat. Ők biztosan nem fogják ezt megtenni, mert nem bíznak a kormányban – mondta a Hírklikknek.


Az előző népszámláláskor azért lobbiztak roma vezetők, hogy minél többen vállalják etnikai hovatartozásukat, azonban most pont az ellenkezőjére kérik az embereket. Miért?


A Roma Parlament nem tartja legitimnek a jelenlegi kormányzatot, mert szerintünk manipulációval és zsarolással, iszonyú gazdasági, - és média túlsúllyal jutott hatalomhoz. Nem bízunk meg bennük, így nem is akarunk nekik ilyen adatokkal szolgálni.

A népszámlálás támogatóinak egyik érve az, hogy a nemzetiségi önkormányzatok felállításához és az EU-s pénzek lehívásához minél magasabb számú, de legalábbis a realitáshoz közelítő roma népességszámra van szükség.

A roma parlamentes állásfoglalás egyik támogató érvet sem érintette. És azért nem, mert a romák döntő hányada számára egyértelmű, hogy sem a cigány önkormányzatoknak, sem az európai uniós pénzeknek nem látjuk előnyét, sőt: az elkülönítésünk és a hátrányaink okozóiról van szó!

De miért okoz gondot, például az EU-s pénzek felhasználása?

Azért, mert ez az Országos Roma Önkormányzat, és a Fidesz körüli vállalkozók korrupt érdekeit szolgálja, nem pedig a cigányokét. Tény, hogy valamivel több pénz ment az utóbbi időben a településekre, de közben például elvették a cigányoktól a tanoda programokat, amiket most legtöbb helyen fideszes cégek csinálnak. Van, amelyiknek 8-10 tanodája is van és rendkívül jól profitálnak belőle. A legszegényebb falvak egynegyedében-egyharmadában jelen van a Máltai Szeretetszolgálat, ami egyébként félállami szervezetként milliárdos összegekkel a nyomor enyhítésén és pacifikálásán dolgozik. Több pénzt pakolnak a cigány ügybe, de többet is visznek el belőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.