2022. november 10., csütörtök

A SVÉD ÉS A FINN NATO-CSATLAKOZÁS ELSZABOTÁLÁSA ÁRULÁS ÉS AZ ELLENSÉGGEL VALÓ ÖSSZEJÁTSZÁS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.11.09.


Amit Orbán akar, azt egy nap alatt megszavazza a magyar parlamentnek nevezett fasiszta törvénygyár. Semmilyen törvényt, írott vagy íratlan szabályt nem tartanak be, egy éjszaka alatt hoznak meg olyan törvényeket, amelyekhez még saját alaptörvényüket is átírják. Akkor szavaznák meg a svéd és a finn NATO-csatlakozást, amikor akarják. A 133 bátor ember parancsra nyomja a gombot. Ha Orbán szól, egy óra múlva napirendre veszik, két óra múlva törvény. Magyarországon nincs olyan törvényi menetrend, amire hivatkozva bojkottálják a csatlakozás megszavazását.

Most kiderült, a Fidesz frakciója már háromszor leszavazta, hogy napirendre vegyék a szavazást, állítólag azért, mert majd Kövér terjeszti elő. Kamu az egész, a svéd és a finn NATO-csatlakozás megszavazását szabotálja Orbán, szabotálja a Fidesz és az egész magyar parlamentnek nevezett törvénygyár. Ez árulás és szabotázs, szándékos akadályoztatása a NATO bővítésének, erősítésének. Ez a NATO ellenségével, Oroszországgal való összejátszás. Orbán ezzel gyengíti a NATO-t, és erősíti az ellenséget. Hegedűs hadnagyot ezért felakasztották az egri várban.

A kérdés az, hogy a NATO-ban mennyire vannak tisztában azzal, hogyan működik a magyar parlament, és a ratifikáció késedelme mit jelent. Orbán itt is az idegekkel játszik, elhúzza a szavazást az utolsó pillanatig, elmegy a falig, és majd csak akkor szavaztat, amikor a NATO-ból való kirúgása felmerül. Mert a NATO-nak legalább akkora szüksége van a svéd és a finn hadseregre, mint az orosz fenyegetés miatt a svédeknek és a finneknek a NATO-ra. Európai geopolitikai szempontból kulcskérdés, hogy a csatlakozás mielőbb meglegyen, amit Orbán szabotál, mert az ellenség ügynöke.

Ne feledjük el, nem démonokkal harcol Európa. A kontinens keleti határán az orosz hadsereg megtámadott egy független országot, bevonult és embertelen népirtást hajtott végre. Ezzel egyidőben ultimátumot küldött, hogy a szovjet megszállás alatt volt országok lépjenek ki a NATO-ból, és egész Európát fenyegeti. A két észak-európai ország is fenyegetett, és biztonágban akarja tudni magát egy tömeggyilkos terrorista állammal szemben, amely Orbán legfontosabb szövetségese. Mert Orbánnak nem az EU és nem a NATO a legfontosabb szövetségesei, hanem az ellenséges oroszok.

Orbán minden megnyilvánulása bizonyítja, hogy nem a NATO, nem az Európai Unió, nem a Nyugat, hanem az oroszok és a kínaiak oldalán áll. Orbán összejátszik az ellenséggel. Az ellenség érdeke szerint jár el, az ellenség parancsait teljesíti. Orbán katonai értelemben egy áruló, akit haditörvényszék elé kellene állítani más helyzetben. Most egy független tagország miniszterelnökét játssza el, akinek parlamentje olyan demokratikusan működik, hogy nem lehet a napirendjét megváltoztani, és a szavazást megtartani. Miközben még azt is titkolják ezzel, hogy vajon hogyan szavaznak.

Mert azt majd Orbán mondja meg a 133 bátor embernek (akik azért bátrak, mert kiszolgálják a fasiszta diktátort és nem félnek attól, ami ezért jár nekik), hogy igennel vagy nemmel szavazzanak. Orbán még azt is eljátszhatja, hogy nemmel szavaztat, majd széttárja a kezét, mintha semmi köze nem lenne hozzá, és nem tud mit tenni. Idevezet, amikor a nyugati szövetségesek eljátsszák ezt a bolhacirkuszt, és nem mondják ki, hogy az Orbán-rezsim egy fasiszta diktatúra, nem nyugati jogállami demokrácia, ráadásul az ellenség trójai falova, akit már régen ki kellett volna rúgni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.