2022. november 10., csütörtök

HEVES HARCOK DONYECKBEN, WASHINGTON SZERINT MÁR TÖBB MINT KÉTSZÁZEZER A HALOTT ÉS SEBESÜLT KATONA

SZABAD EURÓPA
Szerző: Szabad Európa
2022.11.10.


Újabb orosz támadásokat vertek vissza a kelet-donyecki térségben, ahol Moszkva folytatja offenzíváját Bahmut és Avdijivka irányában – közölte az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara. Egy vezető amerikai tábornok arra a rendkívül sok szenvedésre figyelmeztetett, amelyet a háború hozott az ukránoknak.


Keleten akkor bontakoztak ki a heves harcok, amikor Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter elrendelte a kivonulást a Dnyeper folyó nyugati partjáról a részben megszállt ukrajnai Herszon régióban, Moszkva legújabb nyilvánvaló kudarcaként a délkelet-ukrajnai hadszíntéren.

Az ukrán hadsereg közölte, hogy visszaverte az orosz támadásokat a luhanszki területen is, amely a donyeckivel együtt alkotja a kelet-ukrajnai Donyec-medencei térséget.

Az orosz erők rakéta- és légicsapásokat indítottak, több mint harminc települést szórtak meg rakétákkal Donyeck, Luhanszk, Dnyipropetrovszk, Zaporizzsja, Mikolajiv, Szumi és Herszon térségében – közölte a hadsereg.

Mindkét oldal száz-százezer katonát veszíthetett

Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője november 9-én közölte, hogy a háborúban mintegy százezer orosz és százezer ukrán katona vesztette életét vagy sebesült meg. Ez eddig a legmagasabb hivatalos nyugati becslés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.