2022. december 12., hétfő

MEGKERÜLI AZ EURÓPAI UNIÓ ORBÁNT, NEM LESZ VÉTÓJOGA MAGYARORSZÁGNAK, KÖZELEDIK A HUXIT

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Amerikai Népszava
2022.12.11.


Orbán Viktor az elfogadhatatlan vétójával, amivel megakadályozta, hogy az Európai Unió egy 18 milliárdos hitelfelvétellel támogassa Ukrajnát, átlépett egy olyan határt, amelynek Magyarországra nézve végzetes következményei vannak. Eddig is számos alkalommal élt vissza az Orbán-rezsim a vétójogával, részben zsarolásra, részben az Európai Unió értékrendjével ellentétes kultúrharcra és európaellenes rombolásra használva azt, de a mostani vétó egyértelművé tette, hogy Orbán kétszínű politikája Európa biztonságát veszélyezteti, Európa ellenségeinek oldalán áll.

Megunták Orbán szemétkedéseit és az Európai Uniót támadó lépéseit. Orbán demokráciaellenes, ellenséges politikája elindította Magyarország Európai Unióból való eltávolításának folyamatát. Az EU mostantól megkerüli Orbánt, s először megszünteti a vétójogát, s ha ez így megy tovább (márpedig Orbán nem fog a liberális demokratikus normákhoz és Európához visszatérni) Magyarország elveszíti a szavazati jogát is. Ha Orbán nem kap pénzt, a szavazati jogát pedig elveszíti, s az általa okozott bajokért az EU-t teszi bűnbakká, nem lesz miért maradnia az Európai Unióban.

A magyarok mostantól komolyan készülhetnek a Huxitra, amely minden bizonnyal be fog következni. Az Európai Néppártból való kirúgása a mintája ennek a folyamatnak. Az Európai Uniónak nincs formális lehetősége Magyarország (értsd: Orbán) kizárására, de Orbán a felelőtlen, sértődött politikájával olyan helyzetet teremt, hogy nem lesz maradása, ahogy a Néppártban sem volt. Az ukrán állam megsegítésének vétójával Orbán nyíltan szembefordult Európával, egyértelműen Európa és az EU (valamint a NATO) ellenségeinek oldalára állt, mellettük tette le a voksot.

Ezért az Európai Tanács úgy döntött, hogy mindenképpen megoldja a 18 milliárdos támogatást Ukrajnának, Magyarország támogatása nélkül is. Kezdetben az uniós költségvetés terhére, később hitelfelvétellel, amire vagy a tagállamok nyújtanak garanciát, vagy sikerül megállapodni a hitelfelvételről. Bárkivel bármiben fogadunk, hogy akkor az Orbán-féle rohadék banda csinál egy újabb fordulatot, kitalálnak egy mondvacsinált nevetséges feltételt, amit az EU egyszerűen teljesít, mert semmi jelentősége nincs, és megszavazzák azt, amit megvétóztak, hogy visszanyalják magukat.


Orbán veszített, nem sikerült megzsarolnia az Uniót, és nem sikerült megakadályoznia Ukrajna támogatását sem. Teljes vereséget szenvedett. Amikor pedig kirúgták az ajtón, megpróbál majd visszahunyászkodni az ablakon, mintha ő soha semmi szemétséget nem követett volna el. De az EU tizenkét év aljas mocsokság után már átlát ezen és nem dől be neki. A mostani döntés csak a jelenlegi helyzetre szól, de előre vetíti azt, hogy elkezdődik egy olyan jogalkotási folyamat, amely megszünteti a vétójogot, és Orbán elveszíti a zsarolási potenciálját.

Orbán csak késlelteni tudja az Európából való kirúgását, ahogy a Néppártban tette, de megakadályozni már nem tudja. Az általa elindított folyamatok visszafordíthatatlanná váltak. Elsősorban azért, mert illiberális fasiszta rendszeréről nem mond le, az pedig kibékíthetetlen ellentétben áll az Európai Unió liberális demokratikus jogállami értékeivel és alapszerződéseivel. Mivel a keleti tömeggyilkos, népirtó diktatúrák a szövetségesei, az európai szélsőjobboldal sem áll mellé. Neki és Magyarországnak vége. Most elveszíti a vétójogot és a pénzt, aztán elveszít majd mindent.

Ez azt is jelenti, hogy neki köszönhetően Magyarország szava mostantól semmit nem ér, nem számít. Orbánt, mint egy rákos daganatot, kiiktatják az EU szervezetéből. Egy megtűrt senki lesz, az országával együtt, amely az orosz propaganda szövegeit elhiszi, és nyugatellenes, Európa-ellenes, demokáciaellenes, fasiszta ország lett, ahol elszigetelten harcol minden jogfosztott kisebbség az alapvető jogaiért, amivel senki nem törődik. A magyarok a saját jogaikért, a saját életükért és egymásért sem állnak ki. Mindenkit csak önmaga érdekel, ezért megérdemlik Orbánt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.