2022. december 7., szerda

MÉGSEM A SZANKCIÓK, HANEM AZ ÁRSAPKA MIATT LETT BENZINHIÁNY, EZÉRT SZŰNIK MEG A HATÓSÁGI ÁR

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.12.07.


Valami ilyesmi fogja kirobbantani az Orbán-rendszer elleni lázadást a semmiből. Csak egy szikra kell hozzá. Rohamléptekkel haladunk a forradalom és/vagy a nyílt diktatúra felé. A baj nagyobb, mint ahogy az emberek érzékelik, és amit a magyarországi közhangulat mutat. Orbán és bandája ezt tudja, ezt tükrözi, hogy éjjel hoznak meg egy döntést, mert látták, hogy hány napra való benzin van még, és utána mi következik. Tragédia, ami abban az országban van.


Önmaguknak ellentmondó hazugságokkal tüzdelt sajtótájékoztatón jelentette be Gulyás Gergely Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatójával az éjszaka közepén, hogy megszüntetik a benzin hatósági árát. A rendkívüli lépésre azért kényszerültek, mert katasztrofális benzinhiány és káosz alakult ki az országban, amely csak rosszabb lett volna, és akár egy forradalomhoz is vezethetett volna. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a benzinhiányt nem az uniós szankciók, hanem az Orbán által bevezetett ársapka, a hatósági ár okozta.

Ez csak azoknak jelenthet új információt, akik az Orbán-rezsim propagandasajtóján élnek, és elhiszik a rendszer legprimitívebb hazugságait is. A hatósági árat a forint inflációjából fakadó drágulás miatt vezették be, az inflációt az Orbán-rezsim okozta. Válaszul Orbán a legostobább megoldást választotta, befagyasztotta az üzemanyag fogyasztói árát, amivel szétverte az iparágat, tönkretette a kis benzinkutakat, és krónikus benzinhiányt okozott. A felelősség mindenért Orbánt terheli. Orbán miatt alakult ki a benzinhiány és az egyre nagyobb káosz az országban.

Gulyás és Hernádi önleleplező hazugságai közül a legszebb az volt, amikor azt mondták, hogy a hatósági árat a szankciók miatt kellett bevezetni, most pedig a szankciók miatt kell megszüntetni. Mindenről a szankciók tehetnek. Ha valaki meg tudja azt magyarázni, hogy a szankciók miatt hogyan lehet valamit bevezetni, majd ugyancsak a szankciók miatt megszüntetni, az közgazdasági Nobel-díjat kap. Aki még azt is megfejti, hogy a szankciók hogyan lehettek a bevezetés okai, amikor a hatósági árat négy hónappal az orosz háború előtt vezették be, az örök Nobel-díjat kap.

Pedig a megfejtés egyszerű: hazudnak ezek a tehetségtelen, alkalmatlan, kormányozni képtelen mocskos bűnözők, reggel, délben és este, minden hullámhosszon. Mivel a hatósági árat az orosz háború előtt vezették be, világos, hogy azt nem okozhatták a később hozott szankciók. Ha pedig a szankciók miatt kell bevezetni az ársapkát, akkor nem lehetséges, hogy a szankciók miatt kelljen megszüntetni azokat. A hatósági ár megszüntetése felér egy beismerő vallomással. Ezek beszélnek arról, hogy Gyurcsány hazudott? Hol van az ezekhez a hazudozásokhoz képest?

Továbbá, ha a benzinhiány és a káosz megszüntetése a hatósági ár eltörlésével lehetséges, akkor a benzinhiány és a káosz oka a hatósági ár bevezetése volt, ahogy azt hozzáértő és értelmes emberek a hatósági árak bevezetésekor előre megmondták. Ekkor pedig még sehol nem volt az orosz háború, így az uniós szankciókról még szó sem esett. Ezért a logikus következtetés az, hogy nem az EU-s szankciók, hanem az Orbán-rezsim teszi tönkre az országot. Orbán és tolvaj, bűnöző, fasiszta bandája olyan, mintha bombát dobtak volna az országra.

Elérkezett az idő arra, hogy a finomkodást mellőzzük, és egyenesen beszéljünk erről a rohadt hazudozó bandáról. Gulyásnak van pofája kiállni a nyilvánosság elé, s ennyire átlátszó módon hazudni. Ha ezt egy balliberális kormány csinálta volna, Orbán már felgyújtatta volna Budapestet, lángokban állna a város, égnének a benzinkutak, mint a zsír. Ezek pedig dollárbaloldalról pofáznak, mert miután az ellenzéktől minden eszközt elvettek, a demokrácia hívei merészelik támogatni őket. Muszáj amerikai alapítványon keresztül, mert Magyarországról nem lehet.

Miközben ők ennél sokkal többet a közvagyomból loptak el ugyanarra. Magyarországot éppen csak ki nem zárják az Unióból miattuk. De nem kapja meg az ország azt a pénzt, ami automatikusan járna neki, mert Orbán bevezetett egy fasiszta diktaúrát, amit nem kíván mostantól finanszírozni az Unió. Miatta van gazdasági csőd, káosz, benzinhiány. A tanárok és a diákok tiltakozása nem is érdekli őket, mert akkora a baj, hogy az számít nekik a legkevésbé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.