2022. december 7., szerda

MŰKÖDTESS VÁLLALKOZÁST OLYAN ORSZÁGBAN, AHOL HA JÓL KERESEL, A HASZNODAT ELVESZI AZ ÁLLAM

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.12.07.


Az egészen biztos, hogy alapjogokat sért és törvénytelen, hogy Orbán az “igazságosság” nevében “extraprofitnak” minősít minden olyan bevételt, amit jónak ítél meg, és az állam nevében elveszi a hasznot a tulajdonostól. Kivétel saját családja, a strómanjai, az oligarchái, akiknek többsége a legnagyobb “extraprofitot” produkálja, nem termelő munkával, hanem a közpénzek ellopásával. Azt már nem is mondjuk, hogy Orbán ezzel megint a nép legrosszabb tulajdonságait erősíti fel (mint minden fasiszta rendszer, amely maga is e tulajdonságokkal rendelkezik), például az irigységet.

Ez az ostoba hülye ember óriási benzinhiányt és káoszt idézett elő a korábbi populista intézkedésével, a hatósági árak bevezetésével, s amikor az élet az unortodoxiából visszakényszeríti a valóság talajára (mert ha nem, egy hét múlva a teljes benzinhiányban elvágták volna a torkát), akkor máris egy újabb populista, hazug, képmutató és törvénytelen intézkedéssel rombolja a gazdaságot és az üzemanyagellátási iparágát: bejelentette ez a vadbarom, hogy a piaci árakból keletkező “extraprofitot” elveszi a MOL-tól, és a rezsivédelmi alapba irányítja. Ez ám a jogbiztonság, a jogállam.

A MOL részvényei erre esni kezdtek. Nem igaz, hogy nem lehet megtanítani az embereknek, hogy arra a haszonra, ami egy ilyen cégnél keletkezik, a cégnek szüksége van, mert ebből tud majd beruházni, fejleszteni, kutatni, zöld megoldásokat alkalmazni. Ha Orbán elveszi a profitot, akkor az újabb katasztrófákhoz vezet, ami sokkal többe kerül majd mindenkinek, azoknak is, akik ma kapnak valamit a rezsicsökkentő alapból (de a napi rutin szerint azt is inkább ellopják). Ez az állat megsarcol mindenkit és felborítja a gazdaság normális működését.

Orbán már rosszabb, mint a kommunisták. Persze, mert fasiszta. Az államnak nincs joga senki bevételeit elvenni a törvényesen megállapított adón kívül. Ha ezt megteszi, az lopás. Ha beavatkozik ezzel a gazdasági folyamatokba, azzal nemcsak törvénytelenséget követ el és alapjogokat sért (egyebek mellett a tulajdonhoz való jogot), hanem szétveri a piacgazdaságot, megöli a vállalkozásokat és hatalmas gazdasági káoszt és csődöt idéz elő. Azért a kocsmában tájszólással elhangzó egy mondatért, hogy “a Viktor nem engedi nekik, hanem elveszi tőlük, és nekünk adja”. Ami hazugság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.