2022. június 24., péntek

RYANAIR SAGA – GULYÁS IS HÜLYE, DEUTSCH PEDIG MEGSZÓLAL

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.06.24.


Jó a mozi, folytatásos. Mint a sorozatoknál, úgy kezdjük mi is, hogy felidézzük villanásokként, hogy „ez történt az előző részekben”. A NER extraprofitadót vet ki a légitársaságokra, a Ryanair kijelenti, ezt tovább hárítja az utasokra, mert veszteséges. A NER fogyasztóvédelmi vizsgálatot kezdeményez a cég ellen, és vizsgálni próbálja az „árképzési technikáját”. A Ryanair azt mondja, ehhez semmi köze, egyébként kijelenti, küld egy tankönyvet Nagy Márton miniszternek „Közgazdaságtudomány hülyéknek” címmel azt elmagyarázandó, miért nincs extraprofitja egy veszteséges cégnek, és miért hülyeség rá ezt az adót kivetni.

Michael O’Leary, a légitársaság vezérigazgatója bepöccen, egy interjúban ötször hülyézi és idiótázza le Nagy Márton minisztert, aki erre fölhúzza az orrát, és kijelenti, hogy ilyen handabandázásban nem vesz részt. A Ryanair új rendszert vezet be: aki a honlapján keresztül vesz tőle jegyet, el kell olvassa, hogy a miniszter hazudik, a NER pedig el akarja szedni a pénzét. Megszólal Varga Judit, a NER nagyágyúja, aki soron kívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendel el a céggel szemben, de nem a jegyár, hanem a csomagok kezelése és egyebek miatt. Kétmilliárdos büntetés is kinéz a cégnek, azt reméli a NER, ettől majd kussolnak.

De nem kussolnak. Michael O’Leary Gulyás és Nagy minisztereket Dumb és Dumbernek nevezi a Jim Carrey filmből, amelyben a két alak nem az eszéről volt híres. De, hogy ne csak a jelzőket ossza, ráadásnak fel is jelenteti kies hazánkat, illetve annak kormányát az Európai Bizottságnál, ami nem a feljelentőre vet rossz fényt. Bár a tekintetes bizottságnál a magyarokat már nagyon jól ismerik, mi több, szerte Európában és a nagyvilágban is ismerik a főnökükkel együtt, csak diplomáciai körökben köti őket az illem, hogy ne a Ryanair vezér stílusában beszéljenek róluk. Tehát mirólunk is, én nyájasaim az úrban.

A Ryanair még keményebben áll bele a dologba, szinte már egy hittérítő konokságával azon dolgozik, mindenki tudja meg az ő igazát, ami általános igazság amúgy, hogy a magyari kormány az ő farkával csapdosná a csalánt, rajta keresztül sarcolná a népet rezsicsökkentést bömbölve közben, és ezt a méretes hazugságot nem hagyja a légitársaság. Olybá tűnik, ha belegebed is, végigviszi a dolgot. Michael O’Leary kijelenti, nem mennek el az országból, nem hagyják elűzni magukat, és újabb fondorlattal az utasaival küldözgettet levelet a kormánynak, ami így már egészen delikát, mert a NER saját fegyverét használja önmaga ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.