2023. január 3., kedd

A MAGYAR NEMZETI VALLÁSTURIZMUS KÖZPONTJA AUSCHWITZBAN LÁTHATÓ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.01.03.


Hírt adott a sajtó arról, hogy az ársapkák árnyékában élő, az MNB elnöke szerint gazdasági válságba tartó Magyarország 2030-ig 6 milliárd forintot fordít a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv megvalósítására. Eddig magáról az Intézkedési Tervről sem tudott senki semmit, még azt sem, hogy létezik. Kivéve azokat, akik 2021. december 1-én a Karmelita rendezvénytermében jöttek össze, hogy megalakítsák a Nemzeti Vallásturizmus Tanácsot, esetleg olvasnak turizmus.com oldalt. Innen ismerhető meg a fenomenális Intézkedési Terv.

Ennek lényege, hogy Semjén Zsolt szerint “Magyarország legfontosabb turisztikai attrakciói vallási jellegűek, a Szent István-bazilikától kezdve a Debreceni Református Nagytemplomon és a máriapócsi kegyhelyen keresztül a Dohány utcai zsinagógáig”. Továbbá, a Tanács és az Intézkedési Terv célja, hogy “a világon is egyedülálló vallási turisztikai kincseket be tudjuk mutatni az egész világnak, másrészt ezeket a helyeket kamatoztassuk az egyházaink és az egész magyar társadalom javára, az állam segítségével és professzionális turisztikai szervezéssel”.

Most ezt lefordítjuk magyarra: közpénzen, az adófizetők pénzén igyekeznek több turistát szervezni az egyházi tulajdonban levő templomok, épületek megtekintésére, a haszon pedig az egyházaké lesz. Jól kitalálta ezt megint Semjén és a katolikus püspöki kar. Még az is jobb lenne, ha magát a 6 milliárd forintot adnák oda nekik, mert kevesebb lenne a veszteség. Maga a koncepció azért nem működőképes, mert a turisták nem templomok miatt érkeznek Magyarországra, legfeljebb azokat is megtekintik, mint minden turista. Ezzel a céllal csak nagyon kevesen érkeznek.

De ennél még érdekesebb az, hogy a “vallásturizmus” névvel új fogalmat alkottak, ami azt jelenti, hogy a vallás, és nem az egyházi épületek a turizmus célja. Azt a magyar vallást, amely 6 milliárd forint közpénzt fordít egyházi épületek bemutatására, politikai katolicizmusnak vagy politikai kereszténységnek nevezik. Ezt a magyar vallást valóban érdemes megismerni, de e célból sokkal jobb lenne azonnal tiszta forráshoz fordulni, ahol a magyar politikai kereszténység megmutatta igazi arcát, s ez a hely Auschwitz. Ez a magyar politikai kereszténység csúcsteljesítményének helyszíne.

A magyar nemzeti kereszténység igazi lényegét az auschwitz-i gázkamrák mutatják meg. Magyar az, aki keresztény, keresztény az, aki nem zsidó. Ez a magyar nemzeti kereszténység, mint nemzeti identitás lényege. Hiba lenne azt mondani, hogy mindez Prohászka Ottokár püspök antiszemitizmusával kezdődött, az általa kezdeményezett numerus clausussal, Bangha Bélával, és a keresztény antiszemita irodalommal, az antiliberális gyűlölettel folytatódott, mert Szent Ágostonnál, Aranyszájú Szent Jánosnál, Aquino-i Szent Tamásnál kezdődött, a magyar államvallás ezt tökélyre vitte.

Ha kíváncsi a világ minden tájáról érkező külföldi turista a magyar vallásra, s vallásturizmusra adja a fejét, akkor ne a magyarországi templomokat keresse, mert azok legfeljebb építészeti emlékek, műemlékek. A magyar vallást nem ott találja. A magyar vallás esszenciáját Auschwitzban találja. Egy vallásturistának oda kell mennie. Aztán tanulmányoznia kell az állami kereszténység ezeréves borzalmas történetét, amely a horthyzmusban érte el a csúcsát, igazi lényegét, végső célját. Az állami antiszemitizmus az állami kereszténységből fakadt. A nácik pedig elvégezték a piszkos munkát.

Ezért nem lenne szükség 6 milliárd forintot egy kamu intézkedési terv címén szétlopni, mert Auschwitz, mint a magyar nemzeti vallás emlékműve készen áll, várja a vallásturistákat. Ha mégis igazi lenne a vallásturista szándék, akkor ezt a pénzt világra szóló holokausztmúzeum építésére kell fordítani, amelyben a kezdetektől a gázkamrákig be kell mutatni a szeretet vallásának átváltozását, ahogy a zsidó Messiás testvéreit a keresztény magyar állam, az egyházi uszítás és propaganda végrehajtójaként, a világtörténelem egyedüálló népirtásának keretében elpusztította...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.