2023. január 11., szerda

A NYUGDÍJASOK SZÁJÁBA RÁGJA A KORMÁNY, HOGY JÖN A NYUGDÍJ

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2023.01.11.



Január 12-én érkezik az emelt nyugdíj! Január 12-én érkezik az emelt nyugdíj! Nem bolondultunk meg, hogy mindent kétszer mondunk, és a szövegszerkesztőnk sem dobta fel a talpát. Mindössze arról van szó, hogy érzékeltetni kívánjuk azt a kormányzati lázas igyekezetet, amellyel a nyugdíjasok szájába kívánják rágni, hogy a kormányra minden körülmények között számíthatnak.


Keményen ráhajt a kormány a nyugdíjasokra, mert bennük látja a szavazótábor megmaradt támaszát. A fiatalabb korosztályra eddig sem nagyon számíthatott a Fidesz, a mostani, az Erasmus program leállításáról szóló brüsszeli döntés után pedig még inkább elásták magukat Orbánék az ifjabb generációnál. Érthető hát, ha a Fidesznek szüksége van a nyugdíjasok szimpátiájára (valamint majdani szavazatára), ezért szinte kétnaponta jön valamelyik emberüktől a mantra, amelynek a lényege egyszerű, mint a faék: nyugdíjasok, pénz áll a házhoz, a kormány szeret benneteket és mindig számíthattok rá!

A kormány ezzel hülyének nézi a nyugdíjasokat, úgy tesz, mintha azok nem tudnák, hogy – amennyiben munkanapra esik –, minden hónapban 12-én érkezik a pénz a számlájukra, akiknek pedig a postás viszi a nyugdíjat, azok sem utaznak el az előre megjelölt napon Ostiába homárt és polipot enni, hanem otthon maradnak, és fegyelmezetten várják a pénzt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.