2023. január 13., péntek

AZ ÁLKERESZTÉNY ORBÁN-REZSIM NEM ÉTELLEL, HANEM TEMPLOMOKKAL AKARJA HELYBEN TARTANI KÖZEL-KELETI ÉHEZŐKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.01.12.


Érdemes lenne egyszer megkapargatni a közel-keleti templomépítésekre adott közpénz milliárdokat, mert ez a bűnszervezet még nem bonyolított olyan üzletet és beruházást, aminek jelentős részét ne lopták volna el valamilyen korrupciós ügylet keretében. A legszebb lenne, amikor már az “Isten házának” építéseit és felújításait is lopásra használná az Orbán-rezsim, igazán szép példája lenne ez az ő “kereszténységüknek”. Mert már az is hazugság, amivel ezeket az építéseket és felújításokat indokolják. Nem tudunk róla, hogy valaha elszámoltak volna azzal, ki mit épített a pénzből.

Amikor a tanároknak nincs elég fizetésük, a Kutyapárt az ízléstelen Orbán-idézetes WC-papírokat osztja szét iskoláknak, óvodáknak, kórházaknak és azok örülnek neki, ez a nemzetellenes tolvaj társaság újabb 2 millió dollárt ad libanoni keresztény templomok felújítására. Állítólag harminc templomot újítanak fel belőle. Azt nem tudjuk, hogy kivégzi a felújítást, mennyiért, és közpénz lévén hogyan választották ki a kivitelezőt, és mi lesz a végeredmény. Hova folyik a pénz egy (nagy) része? De ennek a felháborító pénzlopásnak, pénzszórásnak minden aspektusa röhejes és hamis.

Keresztény szempontból nézve, a Biblia azt mondja, hogy Isten nem lakik kézzel csinált templomokban, hanem az emberekben lakik, az emberek teste a Szentlélek temploma. A képmutatók és a bálványimádók építgetik a templomokat, miközben ők maguk nem igazak. Az Istent bárhol lehet tisztelni és imádni. Nem a templomok, hanem az Isten Igéje menti meg az embereket, amit bárhol lehet hirdetni és hallgatni. Egy éhezéssel küzdő szegény országban nem kellenek hozzá milliárdokért épített és felújított templomok. A keresztényi az lenne, ha annak árát a szegényeknek adnák.

De a pénz, minden bizonnyal, a gazdagok zsebébe megy.


Aztán Szijjártó azzal indokolta a kétmilliárdos újabb templomfelújításokat, hogy azzal csökkentik a migrációs nyomást, mert azzal lakóhelyükön tartják az embereket. Ennél hazugabb és álnokabb szöveget talán még a beteges hazudozó Szijjártó sem mondott életében: Libanonból és a Közel-Kelet más országaiból nem azért menekülnek Európába az emberek, mert nincsenek felújítva nekik a keresztény templomaik, ezért ők felújított templomokra vágynak. Ha pedig felújítják a templomaikat, akkor maradnak. Ezek az emberek éheznek, és az éhezés elől menekülnek Európába.

A Biblia azt tanítja, hogy mindenkinek azt kell adni, amire szüksége van. Méghozzá a vallásától, a hitétől függetlenül. Ha valamit segíteni akarnának, akkor nem a templomokat meszelgetnék, mint a farizeusok a sírokat, hanem enni adnának az embereknek, akik az éhség elől vándorolnak el gazdagabb földrészekre. A felújított templommal nem laknak jól. Az is szemforgatás lenne, ha szellemi kenyérnek neveznék a templomfelújításos adományt, mert a szellemi kenyér az Isten Igéje, nem a kőből épített házak.

A Biblia nem képmutató, azt az álláspontot képviseli, hogy először fizikai eledelt, táplálékot kell adni az embereknek. Jézus megszaporította a kenyeret és a halat, hogy lakjanak jól, akik az Istennek a beszédét hallgatják. Ezért, ahol az emberek éheznek, komoly élelmezési gondok vannak, éhínség van, ott a keresztényi segítség és a migrációs nyomás elleni védekezés az, ha enni adnak az éhező embereknek. Ahogy Iványi Gábor teszi. Iványi Gábor biztosan nem a templomaikat újítaná fel azoknak, akiknek nincs elég ennivalójuk. Mit ér a szép templom, amiben éhes emberek vannak?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.