2023. január 13., péntek

VÁLTOZTATOTT A TANÁROK KIRÚGÁSÁNAK SZABÁLYAIN A KORMÁNY – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.01.13.


Nem, nem úgy, hogy nem lehet őket elbocsájtani

A háborús veszélyhelyzetre hivatkozó rendelet alapján a munkáltatónak ezentúl nem 15 napja lesz kirúgni azt a pedagógust, aki szerinte kötelezettségét szándékosan vagy jelentős mértékben megszegi, hanem sokkal több: a rendelet szövege szerint a tudomásszerzéstől egészen az adott tanév augusztus 1. napjáig bármikor megteheti ezt, de legfeljebb egy éven belül. Addig taníthat…

Erasmus-ügy: Orbán volt oktatási minisztere is a kormányt bírálja

Pálinkás József, az első Orbán-kormány oktatási minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke szerint a kormány álláspontja tarthatatlan Erasmus-ügyben. Szerinte elgondolkodtatja és remélhetőleg cselekvésre készteti a diákokat az Erasmus felfüggesztése, és ha az egyetemi élet résztvevői is csatlakoznának a tanár-diák-szülő tiltakozásokhoz, akkor a kormány talán értene az erőből.

Erasmus-ügy: a cél itt is Orbán hatalomban tartása és a pénzlenyúlás

„Egyelőre egy fityinget sem kell fizetni, viszont az üggyel a kormány ismét ráerősíthet a Brüsszel-ellenes propagandára, azt üzenve a magyaroknak: az EU a gonosz, mindent elront, de mi itt vagyunk és jóvá tesszük, mégpedig mindezt az érdeketekben.”

Minden oké, csak százezer karakternyi egészségügyi véleményt és javaslatot nem vett észre a Belügyminisztérium

“A társadalmi egyeztetés során érdemi észrevétel nem érkezett.”

A Népszava megkérdezte a tárcát, miként lehetséges, hogy az elküldött több mint 100 ezer karakternyi szakmai véleményben nem találtak értékelendőt, de eddig nem érkezett válasz. Egy 2021-es vizsgálódás arra jutott, hogy hazánkban a felnőttek 16–33 százaléka funkcionális analfabéta.

Meglepődött az Európai Kézilabda-szövetség Magyarország visszalépésén

„A rendezvénynek olyan költségei vannak, amiket jelenleg nem tudnak vállalni, így a tornát Svájc és Ausztria rendezheti meg közösen” – jelentett be a kormányinfón Gulyás.

Lenne pár kaján felvetésünk.

Két hónapja még prezentáltak róla, ma már a kormány szerint nem helyes, hogy milliárdokat költünk egy sporteseményre

Magyarország augusztusban az atlétikai világbajnokságot rendezi meg, ha már felépült külön erre a célra egy később visszabontható atlétikai stadion. (?)

Az atlétikai vb rendezése is milliárdokat visz el, nem csak az építkezés költségei felfoghatatlanok

Az előkészítésre állami céget hoztak létre, a rendezvényszervezési megbízást egy nyíltan a Fidesszel szimpatizáló üzletember cégei kapták.

Furcsán viselkedik az állam a Vodafone felvásárlásában

A konkurens Magyar Telekom egyelőre hátradőlhet, nem lesz éles verseny, a 4iG-nek évek kellenek ahhoz, hogy összefésülje hirtelen felvásárolt telekommunikációs cégei működését. Sőt egyre több ügyfél menekül politikai okokból a Telekomhoz.

Újabb gigantikus Samsung-gyár épülhet Gödön

Az iparági forrásokon alapuló értesülés szerint a Samsung SDI egy újabb, harmadik akkugyárat tervez a két meglévő gödi létesítmény mellé, az új üzem pedig kifejezetten a BMW részére gyártana, de az is lehet, hogy vegyesvállalatban jönne létre a bajor céggel közösen.

Itt hívnánk fel a figyelmet egy tegnap szemlézett cikkünkre:

„Egy-egy Kínának tett magyar gesztus mögött a német ipari vezetők is ott állnak”

Több mint tízmilliárd forintba kerültek az augusztus 20-i rendezvények

Hogy pontosan mennyibe is került az augusztus 20-ai rendezvény, azt a Magyar Turisztikai Ügynökség közérdekű adatigénylésre sem árulta el, de az ügynökség oldalán a portál megtalálta a végösszeget.

A KSH 1,7 milliárdért vett tableteket a népszámláláshoz, de nem mondja meg, mi lesz a sorsuk

26 500 eszközt rendeltek, a Samsung és Lenovo tableteket a lebonyolításért felelős önkormányzatok osztották ki a biztosoknak. A Lenovók darabonként közel 60 ezerbe kerültek, a hozzájuk tartozó tokok pedig 4000 forintba.

Fenntarthatatlan a szombathelyi jégcsarnok, bezárják január végén

A csarnokot üzemeltető Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nzrt. előnytelen energiaszerződést kötött, ezért fenntarthatatlan lett a csarnok üzemeltetése. A csarnok egyébként 2,2 milliárd forintból épült fel.

A titkosszolgálatot küldené az Átlátszóra a CÖF

“A „külföldről idetelepített ügynökszervezetek azért dolgoznak, hogy gyengítsék a magyar államot, ellehetetlenítsék a nemzeti kormányt”, a CÖF-CÖKA ezzel száll szemben és ellensúlya kíván lenni a „fake news áradatnak” – mondta ifjabb Lomnici Zoltán.

Itt lehet, kérem, röhögni? Bár nem annyira vicces:

„A putyini Oroszország módszereivel összehangolt kampányt indítottak ellenünk kormányközelből”

A közpénzfinanszírozott fideszes médiahálózat a „dollármédia” kifejezést is bedobta, és a médiumok hiteltelenítése érdekében folyamatosan azt a hamis látszatot igyekszik fenntartani, mintha bármi is tiltaná, hogy valaki külföldről kapjon akár támogatást akár befektetést.

Hab a tortán


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.