2023. január 14., szombat

DEUTSCH TAMÁS STADIONÜZEMELTETÉST TANÍT, 10 MILLIÁRDBA KERÜLT TAVALY AUGUSZTUS 27-E - A Z ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2023.01.13.


24.hu: Megtaláltuk a tavalyi Szent István napi rendezvények összköltségét, a médiakampány drágább volt, mint a tűzijáték

A lap a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) honlapján megtalálta a tavaly augusztus 20-i tűzijáték – amit a kedvezőtlen időjárás-előrejelzés miatt egy héttel később, agusztus 27-én tartottak – költségeit. A közérdekű adatok közé feltöltött dokumentum szerint a rendezvény teljes költsége 10 milliárd 300 millió forint volt. Ebből a tűzijáték és az ahhoz tartozó, valamint az állami rendezvényekhez kapcsolódó rendezvénybiztosítás 3,2 milliárd forintba került. A médiaköltség közel 2 milliárd forintra rúgott, az egységes arculati megjelenésre 351 millió forintot költöttek, és 4,5 milliárd forintba kerültek a programsorozathoz kapcsolódó rendezvények engedélyeztetései, a tervezések, a technikai, biztonsági és logisztikai feladatok ellátása.

MKKP: Ami még egy fideszes polgármester szerint is “Pokorni bulija” volt – AZ Öveges-program a Hegyvidéken

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt bemutatta, „hogyan ette meg az egykori oktatási miniszter, Pokorni Zoltán kerületében a Fidesz “oktatási holdudvara” a kerületnek az Öveges program keretében oktatásfejlesztésre adott EU-s százmilliókat és hogy hány szálon kötődnek az ezeken a közbeszerzéseken nyertes cégek Béres Istvánhoz, Pokorni Zoltán örökös tanácsadójához, valamint magához a polgármester kapcsolati hálójához”.

444: Deutsch Tamás stadionüzemeltetést tanít a Milton Friedman Egyetemen

Három tárgyat is tanít Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Milton Friedman Egyetemen (korábbi nevén: Zsigmond Király Főiskola): Köz- és magánjog I-II., Sportdiplomácia, Labdarúgó stadionok üzemeltetése. Deutsch 2010 óta az MTK elnöke, de 1998-tól 2002-ig sportminiszter is volt. Akkoriban az ő nevéhez fűződött a 4 milliárd forintos stadion-beléptetőkapus fejlesztési program, ami végül kudarcba fulladt.

Telex: 271 milliót csalhatott el Joób Márton szegedi képviselő és köre, de szerinte szerepe tisztázódni fog

A héten kezdődött meg annak a költségvetési csalási ügynek a tárgyalása Szegeden, melyben az elsőrendű vádlott a tizenegy gyermekes szegedi önkormányzati képviselő, a korábban Botka László polgármester frakciójához tartozó Joób Márton. A képviselő a keddi előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, de a második tárgyalási napon is ott volt nézőként, és lapunknak azt mondta, az ártatlanság vélelme nem érvényesül vele szemben.

Hvg.hu: Az operatív törzs titkolt jegyzőkönyveit maga a bíró fogja átnézni a HVG által indított perben

A Belügyminisztérium irattárában iratok átvizsgálásával folytatódik az a per, melyet még tavaly nyár elején indított a HVG, hogy megtudja végre, mi áll a koronavírus-járvány elleni operatív törzs üléseinek jegyzőkönyveiben. Az iratokat az állam nagyon nem akarja kiadni: először döntés-előkészítő jellegükre hivatkoztak, majd állításuk szerint titkosították a dokumentumokat, sőt egy külön kormányhatározattal is igyekeznek blokkolni az információk nyilvánosságra kerülését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.