2023. január 19., csütörtök

EGY KÖPÉSRE VAN A BALATONTÓL, PATAK FOLYIK ÁT RAJTA: CSOPAK VEZETÉSE SZERINT PONT JÓ HELY LENNE EGY ÚJABB LAKÓPARKNAK

444.HU
Szerző: BOROS JULI
2023.01.19.


Alig egy évvel ezelőtt, tavaly januárban jelentette be Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, hogy Csopak egyik nagy zöld, több mint 20 ezer négyzetméteren fekvő egykori állami üdülőjét a kormány önkormányzati tulajdonba adta. A döntés a Magyar falu program hosszú távú településfejlesztési célkitűzése részeként született meg.

A Patakpart-üdülő néven emlegetett, hat helyrajzi számon fekvő, értékes terület tíz éve parlagon hevert, és a helyiek azt remélték - ha már Csopak part menti részének jelentős részét lebetonozták -, hogy az önkormányzat megpróbál visszaadni valamit a lakóknak és a helyi nyaralótulajdonosoknak, és a nagy zöldterülettel körülvett telken valami olyasmi épül, aminek a közösség is hasznát veszi.

Azoknak, akik ebben reménykedtek, csalódniuk kellett. A város önkormányzata tavaly novemberben zárt ülésen döntött az ingatlan hasznosításáról, és mára meg is jelentek a hirdetések, melyek szerint a Patakpart-üdülőt árverésre bocsájtják 1,6 milliárd forintos kikiáltási áron. A hirdetésben megjelent szövegben így írják le az üdülőt:

„A terület Csopak központi-déli részén, a 71-es főút és a Kőkorsó utca találkozásánál, a Balatontól 600 méterre található. Ezen a területen korábban üdülő működött, ami jelenleg Csopak Község Önkormányzatának tulajdonában található. A 6 helyrajzi számból álló telek összterülete 20123 m2, ebből 4 telek rendelkezik közútkapcsolattal. A terület pazar jellegzetességének számít a rajta hosszan keresztül csordogáló Séd patak. (...)”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.