2023. január 15., vasárnap

KI A STRICI?

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.01.15.


Mint azt tudjuk mindannyian, a Fidesz-falka hetek óta bömböli Brüsszel korruptságát, mert a nagy tömegben ott is akadt pár észér, akiket annak rendje és módja szerint bilincsben el is vittek más helyekre. Varga igazságügyis is csűrdöngölt nagy, megkönnyebbülő felsóhajtásában, hogy na, ugye, a hóhért akasztják, míg pedig ő és decens csapata – a bűnben feredőzők, de ezt csak én teszem hozzá nagy elvetemültségemben – pedig vígan fütyörésznek a világ összes virágos rétjein. De nem is ez, hanem az általánosítás, amely szerint a néhány korrupt alak bűnét lepelként borítják mintegy az egész távoli Brüsszelre, levonva a maguk következtetését, miszerint az a város a fertő maga.

Hogy ott mindenki lop, csal, hazudik. Ergo, azok csak ne nagyon jártassák a szájukat, ne oktassák ki őket úgymond erkölcsökről és jogról. Tehát, az egyesből általánosítanak, miszerint, amely halmazban egy büdös elem van, akkor már az egész is szaglik. Az ilyen irányított következtetés azonban vissza is üthet, ha az ember nem imádkozásra és árstopos cukor utáni kajtatásra használja a fejét, mert egyből mondhatja cukkolódva: Völner. De ennél most sokkal jobb hal akadt a horgunkra. Megjegyzendő azonban elöljáróban, hogy amit mindezek után előadunk, az sem felel meg a logika, józan ész és a jó ízlés követelményeinek, csak követjük a fentebb vázolt Fidesz-logikát. Mégpedig azért, hogy jót röhögjünk.

Így tessenek fogadni a sztorit, hogy sírva csapkodják majd a térdüket zokogva, miközben röhögnek, és máris előttünk áll a groteszk, ahogyan Örkény a lába között hátratekintve nézte a vidám temetést. Tudjuk, hogy a köztelevízió minálunk pártintézmény, ahol kizárólag a Fidesz legelvetemültebb katonái dolgozhatnak. Kimondatlan felvételi követelmény ez, s ha még párttagkönyv is lapul abban a farzsebben, tán még jobb. Ilyképp adódik a következtetés – lásd az előadottakat -, hogy a köztévé dolgozója a Fidesz maga. Moráljában, habitusában és észbéli dolgaiban annak a halmaznak a tagja, ilyképp, mint láttuk, ezek szerint, ha a ő büdös, akkor Orbán is az. Jelezzük a kétkedőknek, hogy ilyen az, amikor a fagylalt visszanyal.

De ne feszítsük tovább a húrt, a hír annyi, hogy a köztévé egyik dolgozója – és az már csak hab a tortán, hogy a bűnügyi műsor riportere – bordélyhálózatot tartott fenn, ezért őt letartóztatták a rend éber őrei. Bizonyára ismerik a sztorit, ezért nem untatnék a részletekkel, hogy látni tudjuk a nagy egészet, ami a NER maga, ha már halmazokról és szagokról meséltünk, mint a világ szervező elvei, amelyben élnünk adatik. A prostik futtatása maffiatevékenység, az egyik iparág. Így a vonalas következtetést fenntartva is igaza lehet, illetve van Magyar Bálintnak akkor, amikor a Fideszt bűnszervezetnek, államát pedig maffiaállamnak nevezi, de ne hamarkodjuk el ennyire a dolgokat, van még hátra más is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.