2023. február 16., csütörtök

ÖRDÖG LAKIK A KARMELITÁBAN?

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.02.16.


Mint az ismeretes, Orbán egyetlenünk szeret bizonytalan állagú és kétes eredetű személyekkel érintkezni politikai haszonszerzés céljából. Illetve most már – rátelepedve hosszú életének minden egyes lehangoló pillanata – nagy valószínűséggel egyéni indíttatásból is, mert azt is tudjuk tapasztalatainkból, ha valaki sokáig aljasnak és hülyének tetteti magát, akkor egy idő után óhatatlanul úgy is marad. Ez az Univerzum törvényszerűsége, illetve a természet ereje. Elég csak körülnézni a világban, amely tele van degeneráltakkal, akik viszont delejesen vonzzák ezt a mi egyetlenünket, vagy ő azokat, mint valami rossz mágnesek a sarokban.

Éppen ezért nem tudjuk, mit keresett a lemeszelt falú kolostorban egy bizonyos James Blount atya. Hogy honnan kerítette elő Orbán egyetlenünk, ez a titok, de mágnes-elméletünk magyarázatot – ha okot és indokot nem is – ad rá. Ugyanakkor viszont eredendőnek tartjuk ott létét, mint az eleve elrendelést, az eredendő bűnt, mert a pedigréjét nézve Blount atya a trumpista fasiszták közül származik, akiktől mostanában saját nagyságának igazolását várja egyetlenünk, ami neki minden mipénzünket megér. Ez egy. A kettő, hogy honnan kerítette, a delírium mely koszos bugyrából, s hogy mért volt itt, azt senki nem tudja.

Nagy valószínűséggel Orbán maga sem. Nem árt tehát a mosolygós atyát kicsit jobban feltérképeznünk, hogy aztán tátva maradjon tőle a zsömlétől nagynak tűnő szájunk. Blount atya eredeti szakmája az ördögűzés, amiről azt hihetnők, valahol az inkvizíció kora lejárván létjogosultsága nincs. A máglyák ideje elmúlt. Ha és ugyanis azt nem tekintjük, hogy eszméjük azonban megmaradt, és Orbán szellemi leépülését szemrevételezve, ahogy taszogatja vissza a középkorba kies, szebb napokat látott hazánkat, azaz, az atya meghívása vagy váratlan megjelenése máris érthető. Csak az nem világos, kit kellett exorcizálni aktuálisan.

Vagy mit. Hogy az ürdüng a Karmelitában, annak eldugott szegleteiben lakozik é, vagy a kolostor fura urában, ez nem világos, egyszersmind nem is mindegy egyáltalán. Mert világossá téve a viszonyokat az a kérdés, hogy az ördög maga van jelen a lemeszelt falak négyszögében, vagy csak a tulajdonos lelkét kerítette hatalmába. De szemszögünkből egyik sem örvendetes, így az volna a megnyugtató, ha az atya gyakorolta volna a hivatását, és a Karmelitában megelevenedtek volna az Ördögűző című filmalkotás képsorai, ahogy Orbán egyetlenünk vonaglik és nyüszög, mi több, ordít a beléje szorult gonosztól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.