2023. március 24., péntek

A SVÉDEK IGAZAT MONDTAK, DE FINOMAN FOGALMAZTAK ORBÁN DIKTATÚRÁJÁRÓL, LEGFELJEBB EZÉRT BÍRÁLHATÓK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.03.24.


Orbán Balázs, aki Orbán Viktor politikai igazgatója, egyrészt átaludta az elmúlt két hetet, s nem vette észre, hogy egy fideszes bohóckommandó már járt Svédországban, és elvileg tisztázta a magyar panaszokat a svédekkel, másrészt elvétette a válaszadást, mert a svéd miniszterelnök nem őt, Orbán Balázst, hanem Orbán Viktort szólította fel, hogy adjon magyarázatot a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjának újabb halogatásáról. A kérdés jogos, de a válasz is egyértelmű: Orbán a török késleltetést kihasználva segít a Kremlnek, és szemétkedik tovább a NATO-val és Amerikával.

Ennyi lenne a válasz. Mivel más válasz nincs, ezt pedig nem vallják be nyíltan, Orbán Balázs jobb híján elővette újra a – már Hende és küldöttsége által “tisztázott” – orbáni sérelmeket, hogy a svéd politikusok a szólás- és véleményszabadság nevében merték kritizálni Orbán jogállamiságot sértő fasiszta rendszerét. Orbán cserébe aljaskodik, és a svédek védtelenségével játszik, zsarol és a svéd politikusokat megfenyegeti, mint egy maffiafőnök, hogy ne merjenek többé kritikát megfogalmazni egy nyilvánvalóan fasiszta diktatúrával szemben.

Mindennek ugyanakkor semmi köze a NATO-hoz és a NATO-csatlakozáshoz. Orbán Balázs ezzel bevallotta azt, hogy Magyarország visszaélésszerűen használja a vétójogát a NATO-ban, mert az nem arra van, hogy bárkit zsaroljanak és megfenyegessenek, ha véleményt mer mondani egy kérdésben. Méghozzá olyan véleményt, ami az egész demokraikus Nyugat, az egész Európai Unió és egész Európa véleménye, amelyet határozatban megszavazott az Európai Parlament.

Ez azt jelenti, hogy mindez csak ürügy, hazugság, a valódi ok nem ez. A valódi ok az, hogy Orbán akadályozni akarja, hogy a NATO erősödjön, az orosz veszély és fenyegetés gyengüljön. Semmi más indok nincs, mint az a tény, hogy Orbán az oroszoknak dolgozik, Moszkvából irányítják, és Putyin parancsait teljesíti. Magyarország orosz gyarmat, ami most kínai gyarmat is lesz, miután az orosz gyarmatosítók is kínai gyarmat lettek. A svédek és a finnek semmi olyat nem mondtak, ami ne lenne köztudott, mindenki által ismert és elfogadott tény.

Orbán Balázs képmutatóskodik, hogy a svédek igaztalanul kritizálták Orbán Viktor illiberális rendszerét, miközben ő mondta azt nemrég (egy zártkörűnek szánt megbeszélésen), hogy “aki uralja egy ország médiáját, az uralja az ország gondolkodását, és azon keresztül az országot is”. Ezzel az egy mondatával igazolta a svédek minden kritikáját, mert ilyet csak fasiszta és náci politikusok mondanak. Ráadásul, ez nemcsak elszólás volt, hanem ezt az Orbán-rezsim meg is valósította, ettől kezdve ez nem egy demokratikus és szabad ország, nem egy jogállam. S ez még semmi.

Orbán Balázs idézte is a Twitteren, melyek azok a mondatok, amelyeket falból kifogásol ez a makulátlan keresztény rezsim, azokból viszont az derül ki, hogy a svédek elfogadhatatlanul finoman és gyengén fogalmaztak Orbán fasiszta rendszeréről. Azt kell mondani, hogy a svédek bűnös módon elhallgatják, meghamisítják a valóságot a magyar politikai rendszerről, szépítik a helyzetet. Ezért lehetne Svédországot és a politikusait bírálni, de ennek sincs semmi köze a NATO-csatlakozáshoz, mert a szólásszabadság és a véleményszabadság tiltása nem feltétele a NATO-tagságnak.

A kifogásolt svéd nyilatkozatok ebben a cikkben elolvashatók magyarul is. Ezt azért volt jó látni, mert felháborító, hogy Svédország ilyen elfogadhatatlanul enyhe kifejezéseket használ Magyaország fasiszta rendszerének leírására. Ezek meg sem közelítik azokat a kifogásokat, amelyeket az Európai Parlament, az Európai Bizottság és más európai politikusok megfogalmaznak, amelyek miatt Magyarország nem jut hozzá több tízmilliárdos uniós támogatáshoz. Svédország ezzel nem teljesíti Európa és az EU védelmével kapcsolatos kötelezettségeit. Ez derül ki az idézett szövegeikből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.