2023. március 21., kedd

ORBÁN AZ EU-BAN AZ OROSZOKNAK DOLGOZIK, ÁLTALA AZ OROSZOK MÁR A SPÁJZBAN VANNAK - EGYEDÜL MAGYARORSZÁG NEM ÍTÉLTE EL AZ OROSZ HÁBORÚS BŰNÖKET, AMIVEL BLOKKOLTÁK A KÖZÖS EU-NYILATKOZATOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.03.20.


Újabb botránnyal gazdagodott az oroszbarát Orbán-rezsim “számlája”, miután az Európai Unió 26 igazságügyi miniszterének nyilatkozatát blokkolta – nyilván Orbán utasítására – Varga Judit azzal, hogy nem írta alá a hágai Nemzetközi Bíróság elfogatóparancsát üdvözlő dokumentumot. Ez azt jelenti, hogy Magyarország az Európai Unióban egyedül nem ítélte el a háborús bűnöket, amelyek miatt Putyin és (az ukrán gyerekek elrablását irányító) munkatársa ellen elfogatóparancsot adtak ki. Az okokról mindig csúsztatnak és hazudoznak.

Ennek a nyilvánvaló galádságnak semmi köze a “békéhez”, ez kizárólag az orosz érdekek képviseletét, Putyin szolgálatát fejezi i. Orbán az oroszoknak dolgozik, kém vagy ügynök vagy áruló vagy mindhárom. Orbán az Európai Unióban Putyin trójai falova, miután ugyanazt a nyugatellenes, EU-ellenes és NATO-ellenes ideológiát és politikát követi, amelynek nevében népirtást folytatnak az oroszok Ukrajnában. Orbán a háborúban nem a “béke”, nem is Ukrajna, nem is a Nyugat, hanem az oroszok oldalán áll. Orbán az Európai Unió és a NATO nyílt ellensége.

Tarthatatlan állapot, hogy Európa háborús bűncselekmények ügyében nem tud kiadni az értékrendjének és 26 ország álláspontjának megfelelő nyilatkozatot, mert az Unió első fasiszta állama, az Orbán Viktor tulajdonában levő Magyarország, blokkolja az orosz háborús bűnösöket és bűncselekményeket elítélő nyilatkozatot. Ez nem az a helyzet, amelyben megoszlanak a vélemények, amely helyzetben különféle álláspontok lehetnek, mert háborús bűncselekményeket védelmezni és fedezni, szintén háborús bűncselekményt jelent.

Itt az Európai Unió alapjairól, a jogrend alapjairól, a nemzetközi jogrendben biztosított alapelvekről és alapjogokról van szó. Aki ezeket tagadja és elutasítja, az a nemzetközi jogrend alapjait, és az Európai Unió alapjait utasítja el. Mindennek Magyarország népe látja a kárát, mert ez nemcsak a magyarok ma már nem létező jó hírére mér újabb csapást, hanem az EU országait arra indítja, hogy a jogállami normákat durván sértő fasiszta Magyarország ne kapjon semmiféle uniós támogatást. Orbán hiába “izmozik”, az erő nem az ő oldalán van, és ilyen zsarolásoknak nem engednek.

Ezúttal pedig még ennél is többről van szó. Orbán a vétójogát zsarolásra használja, hogy az EU tegyen engedményeket a jogállami követelmények tekintetében, kössön elvtelen kompromisszumot, legyen éppen olyan korrupt, mint Orbán. Az oroszok melletti vétók azonban ennél többről is szólnak és mást jelentenek. Annak kinyilvánítása ez, hogy Orbán a Nyugat ellensége, az oroszok mellett áll, Putyin embere, aki az Európai Unióban és a NATO-ban a Kreml parancsait teljesíti, az oroszok érdekeit képviseli, és harcot folytat a nyugati demokráciák szövetségi rendszere ellen.

Magyarország ezzel Kínához, Indiához, Észak-Koreához és néhány oroszok által kontrollált afrikai országhoz csatlakozott, akik a világ többi részével szemben nem hajnaldóak eltélni a háborús bűnös, tömeggyilkos Putyint. Magyarország az egyetlen európai ország, amely a törvénytelenség, az embertelenség és a népirtás mellett áll.

Tarthatatlan, hog az EU még egy erősen visszafogott nyilatkozatot sem tudott kiadni az ügyben, miközben a tagországok ennél sokkal keményebben fogalmaznának. Ez nem a vétójog használata, hanem az Európai Unió, az EU tagállamai, Európa népei elleni támadás. Orbán belépett Putyin oldalán a Nyugat ellen indított háborúba. Az Európai Uniónak és a NATO-nak ideje lenne határozott lépéseket tenni annak érdekében, hogy Orbánt kiszorítsák, mert általa az oroszok már a spájzban vannak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.