2023. április 9., vasárnap

ORBÁNNAK A HÚSVÉT IS DISZNÓZABÁLÁST JELENT, DE MÉG MINDIG JOBB, MINT AMIKOR A TEMPLOMBÓL JÖN KI ÉPPEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.04.09.


Bepillanthatunk az Orbán-család világába és Orbán Viktor gondolkodásába. A “keresztény Magyarország” vezetőjének a húsvét a szokásos nagy disznózabálást jelenti, hatalmas sonkákat, rengeteg füstölt kolbászt. De most legalább önmagát adja és nem képmutatóskodik. Ez az ember egy hót materialista, kőkemény bunkó, akinek a kereszténység annyit jelent, hogy nem vagy buzi, lehet enni, inni, pálinkázni, disznót zabálni, böfögni. Undorító bunkó ember, de legalább önmaga. Ez még mindig jobb, mint amikor összekulcsolt kézzel és képmutató ájtatos pofával jön ki a templomból.

A Facebookra feltöltött újabb videó szerint a lopott kenyér és kalács után Orbán az unokáival elment sonkáért és kolbászért. A szokásos disznóvágáskor használt ruhájában, épp csak a gumicsizma hiányzik a lábáról, a kapa lóg a szájából. Kislány unokájával kóstoltatja a nehéz, zsíros kolbászt, ami infarktusba kergetne egy gasztroenterológust, ha látná. Erre tanítja Orbán az unokákat, ez neki a húsvét. Ennyi a keresztáldozat, a megváltás, a feltámadás és az örök élet. Ennyi ennek az embernek a szellemi élete. Meg a kovászos uborka a karmelita kolostor ablakában.

Jó látni ezt az embert igazi valójában. Ennyi és nem több. Ehhez jön még a “ne mi kapjuk a legtöbbet” helyett, a “minden a mienk legyen”, oszt jónapot. Akit ennyire a hasa, a gyomra érdekel, azon nincs mit csodálkozni, hogy egy anyagias, pénzéhes, kapzsi ember, akit csak a földi javak, a szerzés, a gazdagság, a pénz és a hatalom érdekel. Egy oltári nagy suttyó. Nyoma sincs benne semmiféle finomságnak, érzékenységnek, transzcendens, szellemi, természetfölötti nyitottságnak és érdeklődésnek. Ezek neki csak arra valók, és annyit érnek, amennyiben pénzre és hatalomra lehet váltani.

Ha van két egymással tökéletesen szembenálló karakter, az Jézus Krisztus és Orbán Viktor. Jézus az önmegtartóztató, az odafelvalókat kereső, a szellemi értékeket közvetítő, önfeláldozó megváltó, szemben a két pofára zabáló, a földi testi örömöknek élő, önző, harácsoló és képmutató, anyagias bunkó, akinek még a húsvét is csak azt jelenti, hogy a szokásosnál is még többet lehet zabálni. Az a tied, amit megeszel. Nem látja a Messiást, azt sem tudja, mire való, a kereszténypropagandán kívül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.