2023. április 9., vasárnap

LEFÚJTÁK AZ ELSŐ VÁSÁRHELYI LMBTQ-BULIT; LETILTOTTA A DEKÁN AZ AKKUGYÁRAS ELŐADÁST - AZ ÁTLÁTSZÓ VIDÉKI LAPSZEMLÉJE

ORSZÁGSZERTE / ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2023.04.08.


Szegeder.hu: Lefújták az első vásárhelyi LMBTQ-bulit, a szervezők szerint a város erre még nem áll készen


Zártkörű LMBTQ-bulit szerettek volna rendezni az egyik hódmezővásárhelyi szórakozóhelyen, ami kisebb felháborodást váltott ki a városban. Az esemény ellen a Mi Hazánk helyi szervezete is tiltakozott, az önkormányzatot vádolták azzal, hogy teret enged az LMBTQ-lobbinak. A Szegeder információi szerint a bulit végül lemondták, a főszervező szerint Vásárhely egyelőre nem alkalmas egy ilyen esemény elfogadására.

Debreciner.hu: Letiltotta a Debreceni Egyetem a volt rektora, Fábián István vegyészprofesszor előadását az akkumulátorgyártásról

„Magyarország akkumulátor nagyhatalom lesz! Megéri?” címmel tartott volna intézeti szemináriumot a Debreceni Egyetemen Fábián István vegyészprofesszor, az intézmény volt rektora április 11-én. Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) dékánja azonban megtiltotta az esemény megrendezését – írja a Debreciner. Kun szerint ugyanis az intézmény hatályos működési rendje nem ad helyet a területén „aktuálpolitikai kérdések” megvitatásának.

Nyugat.hu: Továbbra sem működik az iskolatej program Szombathely környékén


A Nyugat.hu cikke szerint a szombathelyi és Szombathely környéki iskolások nem heti négyszer, hanem csak egyszer kapnak iskolatejet (kakaót, joghurtot, sajtot stb.). A tankerület az mondta a lapnak, hogy a teljesítés megszakadásának okairól a cég tud nyilatkozni. A céget azonban többször is hiába kereste a Nyugat.hu.

Kecsup.hu: A Nemzeti Park elmagyarázta, miért nem volt cél magas kilátók építése

Egy nagyon alacsony, Kunszentmiklós határában, teljesen sík terület mellett álló kilátóról terjedt el fotó a Facebookon. A KecsUP.hu az építtető Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságától megtudta, összesen öt ilyen van a Felső-kiskunsági pusztán, de ezek nem kilátók, hanem madárlesek, és szándékosan tervezték alacsonyra. Az építésük egy határon átnyúló, 75 százalékban uniós, 25 százalékban hazai finanszírozású, úgynevezett LIFE-projekten belül történt. Arra a kérdésre, hogy a kilátópontok mennyibe kerültek, a lap nem kapott választ.

Veszprémkukac.hu: Tegyünk a menstruációs szegénység visszaszorításáért!

A magyar nők 20-30 százalékát érintheti az úgynevezett menstruációs szegénység. Emiatt havi két-három napra kamaszlányok maradnak ki az iskolából, felnőtt nők pedig a munkából. Veszprémben most azért küzd az LMP, hogy a város vásároljon egészségügyi betéteket (központilag) önkormányzati forrásból. A kőbányai önkormányzat már elindított egy ilyen programot, amely ott évente kétmillió forintból megvalósítható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.