2023. május 15., hétfő

"A RENDSZERT NEM, A TÁRSADALMAT LEHET MEGVÁLTOZTATNI" – A SZABADSÁG KÖREI

KLUBRÁDIÓ / A SZABADSÁG KÖREI
Moderátor: KANICSÁR ÁDÁM ANDRÁS
2023.05.14.


A Szabadság körei ötödik beszélgetése azt a kérdést járta körbe, hogyan használja fel a kormány az emberek tájékozatlanságát az LMBTQ-közösséggel kapcsolatban. Perintfalvi Rita beszélgetőtársai Székely Kriszta színházirendező és Pál Márton, #acsaladazcsalad mozgalom társalapítója, a Szivárványcsaládokért Alapítvány kurátora abban egyetértettek, hogy a kisebbségek elleni uszítás inkább a valós problémákról vonja el a figyelmet. Olyan problémákról, amelyeket a kormány nem tud megoldani.


Ötödik alkalommal került megrendezésre a Szabadság körei. Figyelemfelkeltő címet választottak az eseménynek: "Az LMBTQ az új migráns?". Ezúttal Perintfalvi Rita katolikus teológus, közgondolkodó Székely Kriszta színházirendezőt és Pál Mártont, #acsaladazcsalad mozgalom társalapítóját és a Szivárványcsaládokért Alapítvány kurátorát választotta beszélgetőpartnernek. Az est moderátora Kanicsár Ádám András újságíró volt, aki maga is LMBTQ aktivista.

A téma tavasszal vált égetővé, amikor a Parlament elfogadott egy törvényt, ami alapján bárki névtelenül bejelentést tehet, ha tudomást szerez gyermeket nevelő azonos nemű párokról. A folyamat azonban már 2020-ban elkezdődött, amikor törvényileg ellehetetlenítették a transzneműek számára a nem és névváltást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.