2023. június 1., csütörtök

A BÖJTE-HÁZAK KONCEPCIÓJÁBA KÓDOLVA VAN A GYERMEKBÁNTALMAZÁS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.05.31.


Böjte Csaba „árvaházaival” kapcsolatban számos tévhit kering, ezek közül az egyik legnagyobb, hogy ezek árvaházak lennének. Böjte gyermekotthonaiban nem árvákat nevelnek, hanem szegénysorsú családok gyermekeit, akiket nem az utcán szednek össze, ahogy azt sokan képzelik, hanem Böjte és az emberei csalják ki a gyerekeket a családjaiktól, jobb sorsot és jobb ellátást ígérve.

A másik lényeges kérdés, hogy a gyerekeket nem szakképzett, fizetett nevelőkre bízzák, hanem olyan emberekre, akik szintén ápolásra és gondozásra szorulnak. A Böjte-házak koncepciója az, hogy Böjte „menedéket” nyújt a gyerekeken kívül elesett, sokszor lezüllött, gyermekeikről és önmagukról gondoskodni képtelen embereknek is, majd rájuk bízza a gyerekeket, s belőlük lesznek a „nevelők”.

Mindkét halmaz problémás, külön-külön gondozást igényelnének, de Böjte egymásra ereszti őket. Azok feladata lesz a családjaiktól kikönyörgött, kicsalt gyerekek nevelése, akik maguk is szociális, mentális és pedagógiai gondozásra és ápolásra szorulnának. Böjte pedig ezekre az emberekre bízza a gyerekek sorsát, mert ezeknek nem kell fizetni, csak eltartani őket, vagy csak keveset.

A „nevelőnek” kinevezett embereket egyetlen alapon teszi Böjte nevelővé, hogy felnőttek. De ez nem elég indok, mert ezeknek a nehézsorsú befogadott felnőtteknek jelentős része még a saját gyerekei nevelésére sem alkalmas. Számos esetben pszichológiai, mentális és alkoholproblémákkal küzdő emberekről van szó, akiknek amúgy is fáj az élet, Böjte pedig ezek kezébe löki a gyerekeket. Vagy olyanokéba, akik ott nőttek fel, és ebben a borzalomban szocializálódtak.

Ezeket a „nevelőket” egészítik ki magyarországi és egyéb „önkéntesek” (ezek attól önkéntesek, hogy Böjte nem akar fizetni nekik, holott lenne miből), akik emiatt csak rövid ideig maradhatnak, ha nincs egyéb bevételük. Ezek az önkéntesek évek óta dickensi állapotokról számolnak be, embertelen és kegyetlen büntetésekről, verésekről, fizikai és szexuális erőszakról, de ezekkel nem foglalkozott senki.

Ebbe a konstrukcióba kódolva van a gyermekbántalmazás, mert a nevelővé tett szerencsétlen sorsú emberek szükségből és nem szeretetből „nevelnek” gyerekeket, akik nyűg a nyakukon. A „nevelők” szakképzetlenek, semmiféle iskolát nem végeztek, nem hivatásuk a nevelés, hanem kényszerhelyzet. Ehhez társul, hogy Böjtét nem érdeklik a gyerekek, akik csak eszközök a sztárpap kezében.

Ebből a katyvaszból alakult ki a Böjte-házak gyakorlata, amely azonnal kivet magából mindenkit, aki a propagandának megfelelően emberséges és szeretettel teli közösséget próbálna teremteni. Akinek van szíve, az alkalmatlan a Böjte-rezervátumban végzett munkára, ami a keménységre, a durvaságra, a büntetésre épül. Böjte eközben teremt mítoszt a gyermekotthonok köré és gyűjti a pénzt, meg az ingatlanokat. Ha bárkinek baja van, az idegesíti, alapszabály, hogy mindenki jobban jár, ha nem szól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.