2023. június 30., péntek

AZ ORBÁN-CSALÁD ÁTVETTE A HATVANPUSZTAI GOLFKLUBJÁT A STRÓMANTÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.06.29.


Érdekes lehet az Orbán-család konyhájában egy megbeszélés, amikor osztanak és szoroznak az üzlettel nem foglalkozó család tagjai, akik úgy kezdték az ilyen megbeszéléseket, hogy ne ők kapják a legtöbbet. Most pedig azt döntik el, mikor, mit, kinek a nevére írjanak. Számíthatnak a magyarorsági ellenzéki sajtó diszkréciójára, amely úgy adja tudtul az ilyen szétosztást, hogy „Tiborcz István cége bevásárolta magát Mészáros Lőrinc hatvanpusztai golfklubjába”. Simicskától megtanulták ezek az analfabéták, hogyan kell mindent lepapírozni, a lopást céges felvásárlásnak feltüntetni.

Úgy kell ezt elképzelni, hogy haramiák és kalózok ülnek a lopott kincsen, vedelnek és zabálnak, miközben osztják szét a rabolt aranyat. Mellettük pedig egy piperkőc fordítja le a történést a felvilág nyelvére, hogy „Félszemű Jack bevásárolta magát Botlábú Fred portfóliójába”, amit harsány röhögés követ. Mire megszólal a Hájas Joe, mutogatva a félig üres ládikáját, hogy az ő portfóliója nem elég nagy. Erre fejbe vágják egy söröskupával, és odalöknek neki egy feslett festett nőt, aki esténként az alvilág híreit olvassa fel nekik, „tedd a portfóliódba” felkiáltással. Ez ugyanaz a színvonal.

Először is, a golfklub soha nem volt Mészáros Lőrincé, hanem mindig is Orbán Viktoré volt, a strómanja nevén. A fatolvaj Tiborcz nem „bevásárolta magát”, hanem a stróman nevéről elkezdték a valódi tulajdonosok nevére átírni a golfozni nem tudó család státuszszimbólumát. Az Orbán-család egy felcsúti parasztcsalád, életükben nem láttak golfütőt, csak látták, hogy az arisztokraták és a gazdag emberek golfoznak, és nem a szotyolát köpködik a meccsen. Ezért az elkészült hatvanpusztai kastély mellé kellett golfpálya is, mintha a monacoi hercegi család lenne a família...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.