2023. június 14., szerda

BIZTOSRA MEGY A KORMÁNY: TELJESEN LEZÁRJÁK A PARLAMENTET A STÁTUSZTÖRVÉNY PÉNTEKI TÁRGYALÁSÁRA

HVG / ITTHON
Szerző: LENGYEL TIBOR
2023.06.13.


Indoklás nélküli, rendkívüli döntéssel minden „külsős” személyt igyekeznek távol tartanai a parlamenti ülésteremből június 16-án pénteken, amikor a kormány kérésére az Országgyűlés rendkívüli ülésen tárgyal egy sor vitatott javaslatot, így például a státusztörvényt is.


Speciális szabályokat vezetnek be a Parlament épületében pénteken, amikor a kormány indítványára beiktatott rendkívüli ülésen a képviselők a pedagógus-életpályamodellről szóló törvényjavaslatot tárgyalják – ez közismert nevén a státusztörvény, amely az érintettek heves ellenállását és utcai tüntetéshullámot váltott ki. A tárgyalás napján is lesz tüntetés emiatt a Kossuth téren.

A hvg.hu megtudta: a kizárólag erre a napra, június 16-án péntekre érvényes speciális szabályokról kedden ment ki egy körlevél a képviselőknek. Ebben arról tájékoztatnak, hogy

aznap nem engedik be sem a turistákat, sem a parlamenti pártok vendégeit, és nem érvényesek a korábban kiadott napi belépők sem – utóbbi akár azt is jelentheti, hogy a sajtó képviselőit is kizárják.

A levél úgy fogalmaz: „június 16-án az Országház-látogatás szünetel” továbbá „az Országházba és a Szabad György Irodaházba napi beléptetési engedélyt nem lehet leadni, illetve az előzetesen leadottak erre a napra nem érvényesek”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.