2023. július 30., vasárnap

KÉPESÍTÉS NÉLKÜLI KÖZMUNKÁSOK FOGNAK VÉGÜL TANÍTANI - TISZTOGATÁS ÉS TELJES TANÁRCSERE ZAJLIK AZ OKTATÁSBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.07.29.


Ami korábban elképzelhetetlen volt, az hamarosan valósággá válik: az oktatásból szándékosan és szisztematikusan kiszorított tanárok helyét képesítés nélküli közmunkások veszik át. Első lépésben gyorstalpalón képeznek gyerekcsőszöket az elüldözött tanárok helyett: két félév alatt szerezhetnek tanári diplomát azok, akiknek már van valamilyen diplomájuk. Ez a tanári munka és képesítés leértékelése, és az egyéb értelmiségi pályákról kihulló munkaerő valódi képesítés nélkül az oktatás felé terelése. Őket váltják majd a közmunkások.

Az eddig is világos volt, hogy a tanárok fizetésével és státuszával kapcsolatos szemétkedések végső célja a jó tanárok elüldözése, a képzés színvonalának lerombolása és a diákok elbutítása. Ennek oka, hogy az Orbán-rezsimnek betanított munkásokra van szüksége az orosz és a kínai üzemekben, akkumulátorgyárakban, s elbutított szavazókra, akik csak a diktatúrára tudnak szavazni. Ehhez pedig olyan ütemben kell elbutítani a lakosságot, amilyen mértékben butul az Orbán-rendszer, s azt az ütemet nehéz tartani. Egyre sötétebbnek kell lenni ahhoz, hogy valaki Orbánra szavazzon.

Az új rendelet illeszkedik abba a koncepcióba, hogy az Orbán-rezsim tanárcserét akar végrehajtani. A valódi tanárokat hozzá nem értő, felkészületlen, képzetlen emberekre váltani, igazi tanárokat, a nagy tanárszemélyiségeket, a nagy példaképeket és a legendás iskolákat eltüntetni. Orbán nem a jövőnek és nem Magyarország céljaira, hanem a NER szükségleteire képeztet diákokat, és a NER-nek nincs szüksége gondolkodó, értelmes, önálló, alkotó emberekre, a kor színvonalán álló tudásra. Csak olyan hülyékre, akik elhiszik, hogy az ukránok és Amerika tehet az oroszok háborújáról.

Eljön az idő, amikor már két féléves gyorstalpalóra sem lesz szükség, hanem közmunkában irányítanak először bármilyen felsőfokú végzettséggel, később pedig képesítés nélküli „tanárokat” az iskolákba. Már nemcsak a kínai mérgező szeméttelepeken, hanem az iskolákban is csak betanított munkásokra lesz szükség. Csak egy generációt kell megvárni, hogy ez a tüntető diákgeneráció kiöregedjen, akik még látták, milyen egy igazi iskola. Később már se a diákok, se a tanárok nem tudják majd, hogy milyen volt, és milyen is lenne egy valódi iskola...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.