2023. szeptember 2., szombat

MEGSZEREZTÜK AZ OROSZ ISKOLÁKBAN KIOSZTOTT TANKÖNYVET, AMELY TÉNYLEG EGYKORI FASISZTA ALAKULATOK HARCOSAIT LÁTJA 1956 MÖGÖTT

TELEX
Szerzők: NYILAS GERGELY, NAGY BÁLINT
2023.09.01.


Megszereztük az oroszországi tizenegyedikes diákoknak most kiosztott történelemtankönyvet, amely alapján igazolható, hogy az 1956-os magyar forradalomról szóló részt pontosan idézték a sajtóban eddig megjelent cikkek. A budapesti orosz nagykövetség ugyan korábban azt írta, az általuk ismert tankönyvtervezetek egyike sem nevezi fasisztának az 1956-os forradalmat, most már a végleges szövegről beszélünk. A végleges tankönyvben tényleg az olvasható, hogy az 1956-os forradalomban „az egykori fasiszta Magyarország fegyveres alakulatainak harcosai” vettek részt nyugati titkosszolgálati segítséggel.


Bár a budapesti orosz nagykövetség tagadta, az 1956-os magyar forradalomról mégis pontosan az áll az új orosz történelemtankönyvben, ami a G7 korábbi cikkében, majd annak nyomán a magyar sajtóban széles körben megjelent.

A nagykövetség akkor azzal utasította el a tankönyvvel kapcsolatos kifogásokat, hogy tíz különböző verzió készült a könyvből, és nem tudni, hogy a megjelent szöveg vajon a végleges verzióból való-e. A történelemkönyvet, amelyre a G7 múlt heti cikkében hivatkozott, egy csütörtöki cikkükben elérhetővé is tették. Azon azonban szerepelt egy „szakvélemény” feliratú vízjel is, így akkor még akár valósnak is tűnhetett az orosz nagykövetség érvelése, hogy a megjelent verzió csak egy „manipulált tervezet”.

De nem volt az! Megszereztük ugyanis Oroszországból a tankönyv érvényes, kinyomtatott verzióját. Azt, amit szeptember elsején kiosztottak az ottani tizenegyedikes diákoknak az állami iskolákban. Az ebben olvasható szöveg alátámasztja az 1956-tal kapcsolatos hazai kritikákat...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.