2023. október 25., szerda

IVÁNYI GÁBOR: ELKERÜLHETETLEN NÉHÁNY INTÉZMÉNY FENNTARTÓ-VÁLTÁSA

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2023.10.25.


Iványi Gábor nagyra értékeli, hogy egyházuk intézményeiért fantasztikus társadalmi összefogás indult az utóbbi hetekben. A lekész szerint ez megerősíti bennük a reményt – írja a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET). helyzetéről szóló levelében. Úgy gondolják, az „Adj egy órát az életedből!” elnevezésű demonstráció erejének is köszönhető, hogy az MVM a megadott határidő lejártával nem szüntette meg intézményeikben az áram- és gázszolgáltatást. Ugyanakkor elkerülhetetlennek tartja, hogy néhány intézményük más fenntartóhoz kerüljön.


Az „Adj egy órát az életedből!” tüntetést – amelyet sokan a helyszínen követnek, több ezren pedig az élő közvetítéseken keresztül – a jövő héten is folytatni fogják, hiszen a kikapcsolás veszélye egyelőre nem hárult el. Iványi Gábor fontosnak tartja, hogy azon a 17 településen, ahol az intézményeiket működtetik, a legtöbb esetben együttérzést és támogatást tapasztalnak mind a lakosság, mind a településvezetők részéről. Mindeddig a budaörsi, a szegedi, az orosházi, Budapesten pedig a Fővárosi Önkormányzaton kívül a III., a VII., a VIII. és a XVIII. kerületi önkormányzat biztosította őket egyszeri vagy folyamatos támogatási szándékáról. A lelkész szerint „a mellettünk történő bátor kiállás arról is tanúskodik, hogy óvodáink, iskoláink, népkonyháink, megkerülhetetlen szerepet töltenek be számos falu és város életében, működésünk, jelenlétünk nélkülözhetetlen. Van olyan oktatási intézményünk, ahol látunk reményt a helyi önkormányzattal való szorosabb együttműködésre, amely lehetővé teheti a folyamatos működtetést a helyzet rendeződéséig.

Hasonlóképpen szociális intézményeinknél is küszöbön áll pozitív lépés, ugyanígy fővárosi vagy önkormányzati segítséggel tovább működhetnek ezek a munkahelyek. Ebben a pillanatban ezt még nem tudjuk minden helyszínünkön megvalósítani, de változatlanul gyűjtjük a felajánlásokat, és így ezekből jelentősebb részt juttathatunk a máshonnan támogatást nem remélő intézményeinkben dolgozó munkatársainknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.