2023. november 22., szerda

ALEX SOROST ÚGY HELYEZTÉK URSULA VON DER LEYEN MÖGÉ, MINT AZ ÖRDÖGÖT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.11.21.


A képi ábrázolás a tudatalattira hat a propagandában. Ebből a szempontból érdemes Orbán új plakátkampányát megvizsgálni, mely a vízszintes (fekvő téglalap) formátumban mutatja meg igazi arcát, fejti ki a kívánt hatást. Itt látható igazán a kompozíció, amely Alex Sorost az Európai Bizottság elnökének rossz szellemeként, a háttérből súgó ördögként ábrázolja.

A fotómontázs olyan hatást kelt, mintha Alex Soros kibújna Ursula von der Leyen mögül, s így láthatóvá válna, ki áll mögötte, ki irányítja. Középkori festményeken ábrázolták így az ördögöt, mint kísértőt és mint a személyiség mögött álló személyt, aki a főalakot irányítja. A náci propaganda ezt vette át, és az ördög szerepébe a stilizált, jelképes zsidót állította.

Azt mondani sem kell, hogy a neonáci szakirodalomban már Orbán antiszemita coming out-ja előtt is Soros György „a” zsidót, a zsidó világösszeesküvést szimbolizálta. Neonácik szerint Soros a zsidó világösszeesküvésnek nemcsak jelképe, hanem látható irányítója az Open Society alapítványaival. Visszavonulása után Orbán a fiát helyezte ebbe a szerepbe.

Alex Soros az ördög képében a zsidókat jelképezi, akik a plakát üzenete szerint az Európai Bizottság elnöke mögött állnak. Ez tökéletes megfelelője a hitleri propagandakiadványok ábrázolásának, amely a német parlamentet (a parlamentarizmust) a zsidók által irányított intézménynek mutatta. Minden demokratikus politikus mögött ördögként a zsidók álltak.

Orbán plakátja azt üzeni a magyar emberek tudatalattijának, hogy „Brüsszel” azért üldözi a „keresztény Magyarországot”, mert az Európai Unió a zsidók kezében van. A zsidók állnak mögötte, akik a jogállamiság és demokrácia, emberi jogok és szabadság hamis jelszavaival akarják uralmuk alá kényszeríteni Európa után a („keresztény”) Magyarországot is.

Magyarország azonban Orbán vezetésével ellene áll ennek. Ehhez kéri a nép támogatását. Orbán egyeduralma, a demokrácia intézményeinek kiüresítése a zsidók elleni hac része, a zsidók globális uralmával szemben szerzi vissza „Magyarország” szuverenitását. Valójában a nárcisztikus pszichopata Orbán Viktor mindenki fölötti, korlátlan uralmáról szól.

A demokrácia zsidó trükk, mondta Hitler. Orbán ezt a hitleri náci üzenetet tette a plakátra. A plakát azt mutatja, hogy a látszat szerint Ursula von der Leyen beszél, de a háta mögött Alex Soros, vagyis „a” zsidók, a zsidó háttérhatalom súg, valójában ők beszélnek az Európai Bizottság elnökének száján keresztül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.