2023. november 8., szerda

MÉSZÁROS ÉS TIBORCZ OSZTHATJA AZ UNIÓS PÉNZEKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.11.07.


Az Orbán-család által lopott és Mészáros Lőrinc stróman nevén tartott MBH Bank, valamint a fatolvaj Tiborcz nevén ugyancsak lopott közpénzből megszerzett Gránit Bank (félretéve a hazug képmutatást) közösen kapta meg az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) közbeszerzésnek álcázva az uniós fejlesztési programokban elérhető pénz elosztását.


Összenőtt, ami ugyanaz volt.

A kör bezárult, a tolvajok maguk osztják az uniós pénzt maguknak, így az orbáni korrupció működése elérte csúcspontját, amikor a tolvaj és az állami pénzelosztó ugyanaz a személy, ez a személy pedig a strómanja és a veje révén maga a miniszterelnök. Ennyi erővel lehet az ellopásra szánt uniós pénzt egyenesen és közvetlenül Orbánnak utalni, ő majd elosztja a családtagok között. Teljesen felesleges ezeket a közvetítőket beiktatni.

Ez a modell azért hasznos, mert mindennél világosabban mutatja a valóságot, hogy a tolvaj maffia élén a miniszterelnök áll. Ez a maffiaállam ideáltipikus formája, amikor az állam és a maffia vezetője ugyanaz az ember. A struktúra tökéletességét mutatja, hogy mire a pénz eljut a miniszterelnök-maffiafőnökhöz, addig is ő veszi le a jutalékokat. Ezért egyetlen fillér sem vész kárba (értsd: nem kerül köztulajdonba, noha a köz kapta volna az egészet).

Orbán Viktor jobb zsebe (Mészáros Lőrinc) és bal zsebe (Tiborcz István) között eddig is teljes volt az átjárás, a két zsebet már hátul összevarrták. A két stróman orgazda egymást finanszirozza és hitelezi, ahol ugyanazok az emberek ülnek (mint hitelező és hitelezett) az asztal mindkét oldalán. A pénz korlátlanul ömlik a miniszterelnök bankjába, mert azon fut át a közpénzek (állami vállalatok pénze) nagy része, a miniszterelnök lopott bankjai révén a közvagyont megsarcolja...


Lásd még:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.