2023. november 22., szerda

NEKED MILYEN A SZUVERENITÁSKOCKÁZAT-ÉRTÉKELÉSED? - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2023.11.22.


Jó reggelt! Nézzünk, mint Rozi a filmszínházban: jön a Jeti Mozi!

Ez itt 4 cikk:





Ez pedig hírleveleink gyümölcsösfája, szakasszanak róla!

A választási kampány megalapozása

A Fidesz benyújtotta a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény javaslatát. Ennek lényege, hogy az a jelölt, aki a kampányhoz tiltott külföldi támogatást fogad el, három év börtönt kaphat. A büntető törvénykönyvben pedig új tényállást hoznának létre a választói akarat tiltott befolyásolása címen. Lenne, vagyis hát lesz egy Szuverenitásvédelmi Hivatal is, amelyet Rogán titkosszolgálata lát el információkkal, és az a feladata, hogy feltárja a külföldi szervezetek vagy személyek érdekében végzett érdekképviseleti és dezinformációs tevékenységeket. Milyen szép tágan értelmezhető fogalmak ezek!

Fél évvel az önkormányzati választás előtt nyúlna bele a fővárosi rendszerbe a Mi Hazánk, miután a Fidesz érdekeit szintén hatékonyan képviselő Fodor Gábor bedobta az ötletet, hogy legyen inkább tisztán listás szavazás Budapesten, mert most éppen az előnyös a kormánypártoknak. Karácsony Gergely szerint a Fidesz áll az ötlet mögött. No shit!

- A Magyar Nemzet szerint házkutatást tartottak Karácsony Gergelyék adománygyűjtése ügyében

- Megvan a Jobbik főpolgármester-jelöltje

Az AI elvette a munkáját!

Majdnem pont egy éve tette szabadon hozzáférhetővé a ChatGPT nevű mesterségesintelligencia-alapú chatelő algoritmusát az OpenAI, a techvilág pedig teljesen felbolydult. Az igazgatótanács pénteken kirúgta az iparág 
legismertebb alakját, Sam Altman vezérigazgatót. A hír valóságos lavinát indított el.

Az utolsó orosz optimista

A 19 éves Marat Nyikandrov a barátai szerint kicsit különös fiú, de még reméli, hogy nagy baj nem történhet vele. Egyik pillanatról a másikra lett híres Oroszországban, miután poénból regisztrálta magát idegen ügynökként. Azt gondolja, a sorkatonai behívójával sem kell foglalkoznia.

Amit nem szabad mondani

A folyótól a tengerig, a Hamász 2017-es alkotmányától az izraeli kormánypárt trollkodásáig: mint a közel-keleti konfliktusoké általában, ennek a szlogennek az értelmezése is attól függ, ki mondja és kinek. De sok helyen már tiltják a használatát.

Közben már a Hamász is a közelgő tűzszünetről beszél, az Európai Bizottság meg arról, hogy a palesztinoknak utalt segélyből nem finanszíroztak terrorista csoportokat.

És még 4

Qubit: Megdöbbentő fotósorozat mutatja be, hogyan sivatagosodik el a homokhátság

Lakmusz: Schobert Norbi nem hisz a holdra szállásban. Segítünk eloszlatni a kételyeit!

Mehr Licht: Orbán nagyot kockáztat Trumppal

Borízű: mátol ingyenesen hallgatható a német Moldováról és az arab utcáról cseverésző rész

A hatalom egyre keményebb eszközökkel igyekszik ellehetetleníteni a független sajtót. 2013 óta egymás után tűntek el vagy kerültek a kormányzat kezébe egykor fontos és minőségi sajtótermékek. Mára alig tucatnyi függetlennek tekinthető, közéleti hírekkel foglalkozó médiacég maradt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.