2023. december 27., szerda

JÖVŐRE SEM TŰNIK EL AZ INFLÁCIÓ

KLIKK TV / MÉLYVÍZ
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2023.12.26.


Nehezen lesz kisöpörhető az infláció a magyar gazdaságból – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Petschnig Mária Zita, közgazdász. A Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa Kéri László politológussal együtt tekintette át a most záruló évet és arról is szóltak, mire számíthat az ország jövőre.

A 2022 tavaszán hozott intézkedések, az árbefagyasztás és az árstop megalapozta az idei inflációt. Emellett temérdek pénzt kellett bepumpálni a gazdaságba, hogy valahogy befoltozzák a költségvetést. Petschnig szerint hiába magyarázza a miniszterelnök, hogy legyőztük az inflációt és az adócsökkentés kormánya vagyunk, jövőre nő a jövedéki adó, mindenért többet fizetünk, a kamatok magasabbak lesznek. tekint a jövő évre a gazdasági szakember.

Kéri arról beszélt, hogy folytatódott az ország elszigetelődése. Mint mondta, Orbán Viktor politikája már a szuverenitás maradékait sem tartalmazza. Nemzetközi téren görcsösen akarja magát egyenrangú, megkerülhetetlen félnek bemutatni, miközben egyik sem – fogalmazott az elemző.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.