2023. december 7., csütörtök

ORBÁN KERESKEDIK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.12.07.


Uszkve – kis föllel – huszonegy milliárd forinttal tartozik a magyar állam (vö.: Fidesz) a Pfizernek Covid-vakcinákért, amit nem akar kifizetni, holott az árut megkapta. Már a megrendelés is mesébe illő történet, ugyanis ezek uniós közös beszerzésű oltóanyagok voltak, amelyből Orbán először nem kért, mert tele volt a spájz orosz-, és kínai löttyel. Csak, amikor bebizonyosodott, hogy azok nem mindenkinek adhatók be, szó szerint visszakönyörögte magát a közös buliba, és innen kezdődik el a történet.

Nem is az alapsztori az érdekes, hanem a magyar állam (FideszOrbán) indokai és kommunikációja, illetve az a mód, ahogyan amúgy a járványt mindeközben kezelték, és mégis ide jutottak. A vakcinákért azért nem akar fizetni a magyar fél, mert (sic) azok közös uniós beszerzését korrupció gyanúja lengte körül, erre a vásárlásra őt elmondása szerint rákényszerítették (lásd: visszakönyörgés), illetve, mert a dumájuk szerint abban az időben az orosz-ukrán háború kiürítette a kincstárat, mert minden pénzt a menekülőkre költöttek.

Szó szerint az írták a Pfizernek, hogy „sajnálatos módon az ukrajnai konfliktus gazdasági és társadalmi következményei nehéz helyzetbe hozták az Ukrajnával szomszédos államokat, így Magyarországot is, hiszen el kell látnia a háború elől hozzájuk menekülőket”. – Ez nagyon szépen hangzik, csak sajnos, tudjuk róla, hogy ordas hazugság, ahogyan az is, amikor Szijjártó azzal hőbörög, hogy kies hazánk másfél millió ukránt menekültet fogadott be, mert az országon való gyors áthaladás is befogadásnak minősül ezek szerint.

Idézünk még a Kormányzati Tájékoztató Központ szövegéből is, amit a propagandasajtó számára kiadtak, ami ez: „az Európai Bizottságban a Pfizer-beszerzéseket a korrupció gyanúja lengte körbe, nyilvánvaló, hogy ezeket a vakcinákat feleslegesen nagy mennyiségben rendelték meg és kényszerítették a tagállamokra”. Az elébb az ordas hazugság kifejezést használtuk, most sem tehetnénk egyebet, így hát ezúttal hallgatunk, hogy maradjon jelzőnk a továbbiakra is. Mert fel kell idéznünk a magyar járványkezelés pár aspektusát.

Előtte azonban még annyit, hogy annak idején a Pfizer felajánlotta a szegény, koldus Magyarországnak, heti részletekben is fizethet, de azt állították, annyira nyomorult az eklézsia, hogy erre sem futja. No most, ha egy államnak nincsen huszonegy milliárd forintja, ott elég nagy a baj, de, ha belegondolunk, mindeközben mi folyt az országban, akkor rá kell jönnünk, ennek a nemfizetésnek egészen más okai voltak. Illetve csak egy hatalmas, hogy ezen a bolton nem lehetett senkinek sem meggazdagodni a sleppből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.