2023. december 1., péntek

ÖRÖMHÍR A MAGYAR CSALÁDOKNAK: JÖVŐRE MÁR 142 MILLIÁRD FORINTJUKBA KERÜL A KÖZMÉDIA

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2023.12.01.


2024-ben 142 milliárd forintból gazdálkodhat a magyar közmédia. Ez jelentős előrelépésnek számít, 2022-ben még 12 milliárddal kevesebbet, 130 milliárdot költhettek, míg 2010-ben, a NER első – nem teljes évében – mindössze 64 milliárdból kellett kijönniük. Kell persze a pénz, a nemzetközi helyzet fokozódik, meg kell fizetni a tájékoztatás frontvonalában harcoló sajtómunkásokat.


S bár az állam forráshiánnyal küzd – „a brüsszeli bürokraták vonakodnak ideadni a pénzt” – van, amire futja a rendelkezésre álló keretből. Minapi hír, hogy a magyar állam az uniós feladatok méltó ellátására 10 millió euróért vásárolt egy ingatlant Brüsszelben, s az üzletet a Politico így üdvözölte: „a miniszterelnök egy palotát nyit a Rue de la Loi-n, hogy egy kis magyar meghittséget vigyen az Európai Negyedbe.” A Lázár Jánoshoz köthető mezőhegyesi ménesbirtokon is zajlik az élet: ott lovaspálya épül, amelynek bekerülési költsége több mint egymilliárd forint. Nem kell rosszra gondolni: bár ez a pénz a magyar fizetésekhez képest valóban soknak tűnik, a lovaspálya mellett bontási feladatokat, továbbá karámok és léptető építését, fatelepítést, itató- és öntözőrendszert, valamint zöldfal kivitelezését, ezen felül pedig 12 hónapnyi parkfenntartást is vállalt a tendert elnyerő vállalkozás.

Látható hát, hogy bármekkora is a córesz – vannak olyan hírek, hogy az Európai Unió csak júniusban, az európai parlamenti választások után utalja Magyarországnak a támogatási forrásokat –, amire nagyon kell, arra kerül pénz..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.