2024. január 29., hétfő

DIREKT36: HIÁBA ÁLCÁZTA MAGÁT ORBÁN GÁSPÁR, ÍGY IS LELEPLEZŐDÖTT TITKOS AFRIKAI KÜLDETÉSE

DIREKT36
Szerző: PANYI SZABOLCS, JEAN-BAPTISTE CHASLAND
2024.01.26.


A miniszterelnök fia már-már komikus módon igyekezett elrejteni, hogy részese a Csádban tervezett magyar katonai misszió szervezésének. A kormány is titkolózott, de amikor rájöttek, hogy a Direkt36 és a Le Monde francia lap bizonyítékokat szerzett Orbán Gáspár részvételéről a csádi projektben, gyorsan nyilvánosságra hozták azt. Itt van a lelepleződés története.


Furcsa jelenet zajlott le 2023 december elején, amikor Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a delegációjával együtt megérkezett az afrikai Csád elnöki palotája elé. Amikor a magyarokat szállító kocsik begördültek az épület bejáratához, a külügyminiszter és delegációjának tagjai elindultak a palotához, egyik kísérője azonban hirtelen inkább a kert felé vette az irányt.

A fehér kisbuszból kiszálló, zöld fedora kalapos fiatalember először a magyar delegáció érkezését rögzítő kamerába nézett, majd annak hátat fordítva szinte oldalazni kezdett, miközben a zsebéből egy kék maszkot húzott elő. A furcsa jelenet abban a videóban szerepel, melyet a csádiak készítettek a találkozóról, és még 2023. december 7-én, a találkozó napján a Facebookra feltöltöttek.

Egy vágás után az is látszik, hogy a zöld kalapos figura immár arcát a maszkkal eltakarva sétál végig az elnöki palota folyosóin, de később, a tárgyalóteremben készült felvételeken már maszk nélkül jelenik meg – igaz, itt a kamera oldalról veszi, így az arcát nem látni. A videóban azonban benne maradt egy olyan jelenet is, amikor Szijjártó háta mögött sétálva ugyanez a férfi – immár kalap és maszk nélkül – belép egy másik terembe, majd amikor ismét észreveszi a kamerát, gyorsan beáll egy oszlop mögé (ez látható az alábbi videón)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.