2024. január 10., szerda

MEGSZŰNTEK IVÁNYI GÁBORÉK SZABOLCSI ISKOLÁI

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2024.01.09.


A Klebelsberg Központ közleménye szerint az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség közgyűlése a gyürei székhelyű, Beregdarócon, Gemzsén, Gulácson és Tiszaszentmártonban működő Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola megszüntetése mellett döntött.

A tájékoztató szerint a közgyűlési határozat a megszüntetés időpontját 2023. december 31-ben határozta meg azzal, hogyha a Belügyminisztérium vagy a Tankerületi Központ az oktatás megszervezésének nehézségeire hivatkozva azt kéri, akkor a megszüntetés dátuma 2024. január 31-ig kitolható.

A Belügyminisztérium az időpont kitolását nem kérte, a Kisvárdai Tankerületi Központ az oktatást a téli szünet végére valamennyi feladatellátási helyen megszervezte, a tanítás az öt településen a tankerületi fenntartású intézményekben történik. Az óvodai feladatok ellátásáról 2024. január 1-jétől a helyi önkormányzatok ugyancsak gondoskodtak - írták a közleményben.

Mint arról lapunk is beszámolt, az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől a kormány 2011-ben vette el az egyházi státuszt, így éveken át elesett az 1 százalékos felajánlásoktól is. A szervezet nem tudta befizetni a dolgozói után a járulékokat, több milliárd forinttal tartozik, ezt próbálja most behajtani rajta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az egyház budapesti intézményeinek dolgozói jobb helyzetben vannak, az ő bérüket novembertől a főváros fizeti. Civilek is gyűjtenek: az egyház szegedi intézményének támogatására például októberben tartottak jótékonysági estet, akkor 1,2 millió forint gyűlt össze, a pénzt a tanárok fizetésére fordították.

Az Iványi Gáborral készült karácsonyi nagyinterjú itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.