2024. január 15., hétfő

SZAGUNK EURÓPÁBAN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.01.15.


A szakértők és szakemberek, mindenféle komoly alakok úgy tudnak rácsodálkozni a világra, mintha ma született volna. Most épp, a második Orbán rezsim tizennegyedik évében azt állapították meg, amit mi, pórnépek már nagyon régóta tudunk, hogy Orbán a rajongói körében kezd isteni tulajdonságokkal bírni. Ugyanakkor mióta beszélünk már Fidesz-egyházról szekta jelleggel, amit Magyarország jelenlegi állapota is mutat, de jobb későn, mint soha. Ez azért megnyugtató a dologban, minden más azonban nem.

Zajlik már időtlen idők óta a szuverenitásvédelmi nemzeti konzultáció, amelynek csatolt eleme az a kiskakasos jelmondat, hogy a Fidesz – élin az istenszerű vezérrel, magával O. Viktor atyuskával – az EU-s választások után rendet rak a gusztusuktól elhajlott Európában. Ebben az ábrándban benne van O. V. meghatalmasodása, aki a forró nyár után már nem csak itthon, de mindenhol megmondja a tutit. Ez lesz a Kánaán kezdete a rózsaszínű narancsálmok szerint, mikor is az összes lipsi, komcsi, sorosista el lesz takarítva az útból.

Ilyen messze a választásoktól persze mindenki abban reménykedik, amiben csak akar, de már most látszik, nem jöhet olyan földindulás, aminek az a vége, hogy Orbán nagyvezér putyinizálni tudná az Uniót, bár már most is ezt szeretné, de nagyon. Függetlenül azonban a választásoktól, először kellene találni egy olyan pártcsaládot (jobbost, széljobbost), ahová a Fideszt befogadják, mert hajlamosak ők is, és mi is megfeledkezni arról, hogy momentán úgy lebeg az egész bagázs a semmiben, mint Mohamed koporsója odafönt.

A Néppártból való dicstelen távozásra, hogy úgy ne mondjuk, kirúgatásra gondolunk, amikor egy közösség először döntött úgy, a Fidesszel közösködni nem lehet, mert a viselkedése, elvei vagy elvtelensége nem felel meg az európai normáknak. Ebből a pofonból azóta sem álltak fel, és az emlegetett semmiben gyorsvonati sebességgel szaladnak a szélsőjobb felé. Illetve már meg is érkeztek egy jófajta fasizmussal, amit mi már szintén rég kimondtunk, a szakértők majd később fognak, mert állandóan a lényeg mellé beszélnek.

Itt van nekünk mindjárt Meloni asszonyság, aki szintén virtigli fasiszta, s hatalomra jutásakor ezért üdvözölte őt Orbán csárdást járva, hogy kapott egy új játszótársat az elborultsághoz. Mára azonban kiderült, a kását nem olyan forrón eszik, mint ahogyan Orbán szeretné, mert ez a Meloni azért van annyira józan, hogy nem keveri össze a külpolitikát a belpolitikával, és teljesen más a viszonya az Orbán által szétverni óhajtott Európához, mint hárommillió hülye magyar istenének, és ez azért már delikát.

De sokkal inkább az, ha tudjuk, ez az olasz nekilátott diktálni Orbánnak, hogy csak akkor látja szívesen az általa vezetett pártcsaládban: Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR), ha változtat az Ukránokkal folytatott aljas játszmáin, magyarul, ha kijjebb csúszik kissé Putyin valagából. Nesze neked jobboldali vezérszerep és az Európa ura álmok, amikor már egy fasisztának is sok ez a miénk, akire egyébiránt lassan elfogynak a jelzők, ezért nem is biggyesztünk oda egyet sem, megteheti mindenki ezt gusztus szerint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.