2024. február 24., szombat

A HINTALOVON ALAPÍTVÁNY SEGÍT, HOGY MEGVÉDHESSÜK GYERMEKEINKET A PEDOFILOKTÓL

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2024.02.24.


A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány összegyűjtött minden naprakész tudást arról, hogy kik azok a pedofilok, miért válik valaki szexuális ragadozóvá, és elkészített egy olyan rövid, tényekre és adatokra alapozott, közérthető nyelven megfogalmazott képzést, ami mindenkinek segíthet abban, hogy jól értse ezt az egész jelenséget. Mert odakint nem csak szörnyek járnak, de ott vagyunk mi is, és a gyerekek jólléte, védelme és biztonsága a mi felelősségünk is.


Kevés téma van, amely annyira felkorbácsolja az érzelmeket, mint a pedofília. Teljesen érthetően, hiszen benne van minden, ami extrém indulatokat válthat ki: egy kiszolgáltatott helyzetben lévő gyerekek, hatalommal való visszaélés, a bizalom megbecstelenítése, mélységes traumatizálás, a gyerekkor elrablása… Az embereket érdekli a téma, azonban általában csak keveset tudnak a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélésekről. Ez nem véletlen. Kevés a kutatás, alig van megbízható adat, az áldozatok rejtőzködnek, az elkövetők jó része ellen sosem indul eljárás - olvasható a Hintalovon Alapítvány honlapján. Bármennyire is nehéz tisztán látni ebben a témában, csak a szembenézés, a kérdések felvetése és a válaszkeresése vezethet ahhoz, hogy értsük, mivel állunk szemben. Önmagában az aggodalom és a féltés nem elég ahhoz, hogy a gyerekek biztonságban és jól legyenek. Ahhoz, hogy a gyerekeket megvédjük és a jogaikat érvényesíteni tudjuk elsősorban tudásra van szükség. Olyan ismeretekre, amik segítenek abban, hogy jól értsük a gyermekbántalmazások természetét, az elkövetőket és az erőszak következményeit. Ezért összegyűjtöttek minden naprakész tudást arról, hogy kik azok a pedofilok, miért válik valaki szexuális ragadozóvá, hogyan kezd el valaki szexuális érdeklődéssel tekinteni a gyerekekre, és elkészítettek egy olyan rövid, tényekre és adatokra alapozott, közérthető nyelven megfogalmazott képzést, ami mindenkinek segíthet abban, hogy jól értse ezt az egész jelenséget.

Mindez azért fontos, mert nem tudjuk a gyerekeket megvédeni akkor, ha nem ismerjük az ellenük elkövetett bántalmazás esetek valódi természetét. Mert mind felelősök vagyunk azért, hogy a környezetünkben élő gyerekek jól legyenek. Mert nem csak szörnyek járnak odakint, hanem mi is ott vagyunk. A gyerekek jólléte, védelme és biztonsága a mi felelősségünk is.

Az online képzésre bárki regisztrálhat, és elvégzéséről tanúsítványt kérhet. A képzést minden olyan érdeklődő, felelős felnőttnek készítették, akik a gyerekekkel szembeni szexuális erőszak témájáról szeretnének tájékozódni, kíváncsiak a legújabb kutatási eredményekre, a jelenség valódi jellemzőire, és arra, hogy hétköznapi emberként milyen felelősségünk van abban, hogy a gyerekek egy biztonságosabb világban nőjenek fel. Bővebben a Hintalovon Alapítvány honlapján olvashatnak róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.