2024. február 5., hétfő

NOVÁK KATALIN ELVESZI AZ IGAZSÁGOT A PEDOFILOK ÁLDOZATAITÓL, VAN, AKI KÍVÁNCSI, MI ÁLL AZ ELNÖKI KEGYELEM HÁTTERÉBEN

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2024.02.05.


A köztársasági elnök kettős szerepet játszik az NER-ben. Döntésének ráadásul nemcsak bel-, hanem külpolitikai következményei is lehetnek.


Az abúzus egyik formája, ha elveszik az áldozatoktól az igazságot – jelentette ki lapunk kérdésére Perintfalvi Rita katolikus teológus. A tiltakozás egyre erősödik a köztársasági elnök pedofilügyben hozott kegyelmi döntése miatt. Donáth Anna, a Momentum elnöke például lemondásra szólította fel Novák Katalint, az ellenzéki párt több politikusa és aktivistája vasárnap kordonokat vitt át a Karmelitától a Sándor-palotához, az ott kifüggesztett transzparens „pedofilvédőnek” minősítette a köztársasági elnököt.

A Momentum péntek estére tüntetést is szervez az államfő hivatalához.


Véletlenül, a Kúria egyik végzéséből derült ki, hogy Novák Katalin tavaly tavasszal a pápalátogatás apropóján – Budaházy György és társai mellett – a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban kitört pedofilbotrány egyik szereplőjének, az igazgatóhelyettesnek is kegyelmet adott. A 3 év 4 hónapra ítélt igazgatóhelyettes volt az, aki segíteni próbált a gyermekotthon igazgatója pedofilügyeinek eltussolásában: egy általa fogalmazott hamis vallomást akart aláíratni az egyik áldozattal, másvalakinek pénzt ajánlott, ha visszavonja vallomását.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke és EP-képviselője kinyilvánította: az államfő, aki pedofíliához kötődő bűnözőnek kegyelmet ad, többé nem a családok, a gyermekek védelmezője.

„Ez Novák Katalin szégyene. Novák Katalin pedig a mi közös szégyenünk”

– írta Dobrev Klára a Facebook-oldalán. A DK levélben tájékoztatta Ferenc pápát arról, hogy az ő látogatására hivatkozva kapott elnöki kegyelmet a bicskei pedofilsegítő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.