2024. február 9., péntek

„ORBÁN VIKTOR BEJELENTÉSE POPULISTA VÁLASZ A PROBLÉMÁRA, CSAK A PILLANATOT PRÓBÁLJA KÁRMENTESÍTENI, A CÉL, HOGYAN LEHET MEGÚSZNI A MÁT”

NÉPSZAVA
Szerző: VAS ANDRÁS
2024.02.09.


Kármentésbe kezdett a kabinet az államfő kegyelmi ügye miatt. Azt, hogy mekkora politikai sebet ejtett az eset, jelzi: maga Orbán Viktor lép fel problémamegoldóként.


– Nyilvánvaló kármentés Orbán Viktor bejelentése az alkotmánymódosító-javaslatról – értékelte lapunk érdeklődésére Novák Zoltán politikai elemző, a Méltányosság Politikaelemző Intézet projektigazgatója a kormányfő rendkívüli bejelentését a kegyelmi botrányban.

A miniszterelnök Facebook-oldalán már jóval a csütörtök délutáni megszólalása előtt jelezték, hogy Orbán Viktor „bejelentést tesz a kegyelmi jogról szóló vitával kapcsolatban.” A beharangozó némileg pontatlan volt, hiszen valójában nem a kegyelmi jogról bontakozott ki vita, hanem Novák Katalin köztársasági elnök döntéséről. Az államfő – mint arról többször írtunk – kegyelmet adott K. Endrének, aki évekkel ezelőtt a bicskei gyermekotthon igazgató-helyetteseként megpróbálta eltussolni a pedofil intézményvezető bűntetteit. Novák nem indokolta döntését arra hivatkozva, hogy ezt egy rendelet tiltja, ám jogi szakértők lapunknak azt mondták, nincs ilyen szabály, ha az államfő akarná, elmagyarázhatná, mi motiválta döntését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.